FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zbog nezgode u Drveniku još uvijek preusmjeren promet

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Zbog prometne se nezgode naJadranskoj magistrali u luci Drvenik promet se preusmjerava na dionicuPloče-Staševica-Vrgorac-Makarska i obratno, javio je u 14,30 satiHAK.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Zbog prometne se nezgode na Jadranskoj magistrali u luci Drvenik promet se preusmjerava na dionicu Ploče-Staševica-Vrgorac-Makarska i obratno, javio je u 14,30 sati HAK.

S obzirom na povoljne uvjete za vožnju promet se uglavnom odvija uredno. Usporeno i otežano vozi se dionicama na kojima su u tijeku radovi obnove ili izgradnje kolnika, te cestovnih objekata.

Onima koji putuju kroz gorja HAK savjetuje da zbog mogućnosti nailaska na odrone kamenja ili zemlje opreznije voze usjevima.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb od čvora Delnice do čvora Ravna Gora zatvorena je do 5. lipnja zbog obnove viadukta Zalesina. Od Delnica se vozi obilazno D32 Delnice-Ravna Gora, a iz smjera Ravne Gore ŽC Zalesina-Dedin-Delnice.

Na autocesti A1 Zagreb-Split, duž dionice tunel Sveti Rok-Gornja Ploča, odnosno između tunela Sv.Rok i Krpani (217.-218.km), do 4. lipnja se vozi samo pretjecajnom trakom (vozna i zaustavna su zatvorene zbog radova).

Promet dionicom "Ličke magistrale"(D1), Korenica-Pećane zbog radova je obustavljen do 15. lipnja, pa teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 t voze obilazno, smjerom Korenica- Bunić-Gospić-Gračac, a sva ostala smjerom Korenica-Bunić-Debelo Brdo-Pećane.

Zbog rekonstrukcije je za sva vozila, osim za lokalno stanovništvo, zatvorena D503 na dionici Biograd-Šopot. Promet relacijom Biograd-Benkovac odvija se smjerom Biograd-Pakoštane-Vrana-Šopot-Benkovac. Jadranskom magistralom, zbog radova, kroz Senj i dionicama Posedarje-Zeleni Hrast, Šibenski most-nadvožnjak Šubićevac, te Raba-Klek se povremeno vozi usporeno jednim trakom. Zbog obnove magistrale na ulazu u Zadar sa splitske strane, zatvorena je dionica od mosta Ričine do Atlas Osiguranja.

Do 27. svibnja, od 9 do 19 sati, zatvara se dionica D117 Komža-Vis, zbog popravka kolnika na lokaciji Komiža-Podhumlje. Obilazan smjer za vrijeme radova je ŽC Komiža-Vis, i obratno.

Kod Brinja na D23 traju radovi na nadvožnjaku Vranjić, a promet se propuąta svakog sata po 15 minuta.

Na autocesti A3 Zagreb-Slavonski Brod zbog obnove sjevernoga kolnika na dionicama Kutina-Popovača i Popovača-Križ Novoselec (261-267. i 249-246.km), te Lužani-Nova Gradiška (349-343. km) prometuje se dvosmjerno, južnim trakom. Obnavlja se i južni kolnik između Kutine i Novske (279-283. km), te Novske i Okučana (296-299. km), pa se vozi dvosmjerno sjevernim trakom, uz ograničenje brzine na 80 km na sat. Tako se vozi do 30. lipnja sjevernim trakom i na dionici Ivanja Reka-Ivanić Grad (211-214. km)

Na Zagrebačkoj obilaznici, između Buzina i Lučkog, obnavlja se sjeverna strana kolnika pa se promet odvija dvosmjerno južnom. Kod pojačanog prometa moguće su gužve. Slično je i na dionici Jankomir-Lučko.

Putnički promet većinom se graničnih prijelaza odvija redovno bez duljih čekanja, no u teretnom prometu povremeno se znaju formirati kraće kolone.

Cestom D2 od GP Dubrava Križovljanska do Varaždina nedjeljom je od 6 do 22 sata zabranjen promet teretnim vozilima teľima od 7,5 t (iznimno je dopušten je onima s dozvolom i vozilima opskrbe).

Do 1. studenoga zatvoren je GP Donji Miholjac, zbog rekonstrukcije s mađarske strane. Putnički je promet preusmjeren na Duboševicu i Baranjsko Petrovo Selo, a teretni na Goričan, Golu, Terezino Polje i Duboševicu. Kontrolu prometa naftnih derivata i opasnih tvari moguće je obaviti na D. Miholjcu od 22-5 sati.

Trajekti plove redovito na svim linijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙