Vodić je, u nakladi od 20.000 primjeraka, izdao "Večernji list", čija je glavna urednica Ružica Cigler naglasila da je nastao simbiozom poslovnih ljudi i novinara koji su i najčešći posjetitelji restorana.
Izrazila je nadu da će vodič, osim njima, biti dobrodošao i svima drugima, a posebno turistima koji u Hrvatskoj žele kvalitetno pojesti, popiti i biti dobro usluženi.
Predsjednik Uprave Večernjeg lista Karl Schauer kazao je da je enogastronomski vodič "Dobri hrvatski restorani" rezultat višemjesečnog istraživanja anonimnih kušača, znalaca i iskusnih gurmana koji su i ocjenjivali restorane.
Uz okus i izgled jela, veliku su važnost pri tome pridavali usluzi, ljubaznosti osoblja, uređenosti i atmosferi restorana.
Upravo zato riječ je o jedinstvenom među enogastronomskim vodičima u Hrvatskoj, jer je objektivan i nezavisan od bilo kakvih utjecaja, naglasio je Schauer.
U vodiču se daje pregled restorana po hrvatskim regijama - Istre i Kvarnera 61 restoran, Grada Zagreba 57 restorana, kontinentalne Hrvatske 32, srednje Dalmacije 30 i južne Dalmacije 16.
Večeras su također dodijeljena i priznanja statue vlasnicima deset najbolje ocijenjenih hrvatskih restorana, među kojima je "Kukuriku" iz Kastva, "Valsabbion" iz Pule, "Nautika" iz Dubrovnika, "Riva" iz Makarske, "Zigante" iz Buzeta i drugi.
U izdanju vodiča koji se može nabaviti preko Večernjeg lista te u boljim restoranima i hotelima, sudjelovala je i telekomunikacijska tvrtka Vipnet, čiji je predsjednik Uprave Josef Vinatzer istaknuo da će se vodič idući tjedan naći i na Internet stranicama te tvrtke.