FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ARHITEKT SRUŠENOG TERMINALA PARIŠKOG UZLETIŠTA "NE MISLI DA JE POGRIJEŠIO"

PARIZ, 25. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Arhitekt terminala 2E u pariškojzračnoj luci Charles de Gaulle, Paul Andreu izjavio je u utorak urazgovoru za televizijsku postaju TF1 kako "misli da nije pogriješio"u konstruiranju zgrade koje se dio u nedjelju srušio i usmrtio četiriosobe.
PARIZ, 25. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Arhitekt terminala 2E u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle, Paul Andreu izjavio je u utorak u razgovoru za televizijsku postaju TF1 kako "misli da nije pogriješio" u konstruiranju zgrade koje se dio u nedjelju srušio i usmrtio četiri osobe.

"Mislim da nisam kriv i da nisam pogriješio" u konstrukciji i izvedbi objekta, kazao je, dodavši da je "beskrajno tužan zbog smrti četiriju osoba" u toj nesreći.

"Voljan sam surađivati s vještacima u istrazi", dodao je arhitekt koji trenutačno nadzire gradnju opere u Pekingu.

Na pitanje treba li rušiti čitavu zgradu odgovorio je da treba "utvrditi uzroke" nesreće. "To neće biti tako lako i potrebno je malo strpljenja kako bi se pokušalo shvatiti što se doista dogodilo". Kada se vještačenje završi znat ćemo "treba li ga rušiti".

Čini se da se na Andreuovim zgradama dosad nisu događale nesreće, a zračna luka u Osaki (Japan) čak je izdržala strašan potres koji je to područje pogodio 17. siječnja 1995., odnijevši šest tisuća života.

Terminal 2E u zračnoj luci Charles de Gaulle koji je stajao 750 milijuna eura, s godišnjim kapacitetom od deset milijuna putnika, mogao bi biti srušen do temelja, kazao je predsjednik Pariških zrakoplovnih luka Pierre Graff.

Prema riječima direktora pariške zračne luke Charles de Gaulle Renea Bruna, terminal će biti ponovno pušten u promet tek za nekoliko mjeseci, a možda i za godinu dana, dok bi se druge dvije dvorane terminala koje su trenutačno zatvorene radi procjene sigurnosti, mogle otvoriti "za nekoliko tjedana".

Unatoč svemu, zrakoplovna će luka biti "u potpunosti spremna" za dolazak velikih transportnih zrakoplova Airbus A380 2006. i 2007., tvrdi direktor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙