FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: NOVI POTRESI U ZAPADNOJ HERCEGOVINI

MOSTAR/SARAJEVO, 25. svibnja 2004. (Hina) - Federalni Seizmološkizavod, čije je sjedište u Sarajevu, potvrdio je kako su na područjuzapadne Hercegovine u utorak oko podneva registrirana dva manjapotresa jačine pet stupnjeva Mercallijeve ljestvice. Epicentar potresa bilo je područje između Širokog Brijega i Gruda. Osim uznemirenostipučanstva, potresi nisu izazvali materijalnu štetu, priopćio jeSeizmološki zavod Federacije BiH.
MOSTAR/SARAJEVO, 25. svibnja 2004. (Hina) - Federalni Seizmološki zavod, čije je sjedište u Sarajevu, potvrdio je kako su na području zapadne Hercegovine u utorak oko podneva registrirana dva manja potresa jačine pet stupnjeva Mercallijeve ljestvice. Epicentar potresa bilo je područje između Širokog Brijega i Gruda. Osim uznemirenosti pučanstva, potresi nisu izazvali materijalnu štetu, priopćio je Seizmološki zavod Federacije BiH.

Ovi potresi u zapadnoj Hercegovini uslijedili su nepuna dva dana nakon što se u nedjelju 23. svibnja u predvečernjim satima potres jačine između sedam i osam stupnjeva Mercallijeve ljestvice dogodio u u selu Sovići blizu Gruda, pri čemu je učinjena manja materijalna šteta na više kuća i stambenih objekata. Potres u Sovićima, u BiH, osjetio se i u južnom dijelu Hrvatske, na području između Splita i Dubrovnika i Dalmatinskoj Zagori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙