FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DRŽAVNI TUŽITELJ ODUSTAJE OD OPTUŽBE ZA KORUPCIJU PROTIV SHARONA

JERUZALEM, 24. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Izraelski državni tužiteljće do sredine lipnja, zbog nedostatka čvrstih dokaza, odbaciti svetočke optužnice za korupciju protiv premijera Ariela Sharona, i takootkloniti prijetnju da Sharon, barem privremeno, bude opozvan,izvijestile su u ponedjeljak izraelske TV postaje.
JERUZALEM, 24. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Izraelski državni tužitelj će do sredine lipnja, zbog nedostatka čvrstih dokaza, odbaciti sve točke optužnice za korupciju protiv premijera Ariela Sharona, i tako otkloniti prijetnju da Sharon, barem privremeno, bude opozvan, izvijestile su u ponedjeljak izraelske TV postaje.

Protiv Sharona i njegova sina Gilada pokrenuta je istraga u sklopu nakon što je izraelski poslovni čovjek David Appel optužen da ih je podmitio kako bi dobio projekt izgradnje turističkog naselja. U zamjenu za "njegove savjete", Appel je navodno Giladu Sharonu ponudio tri milijuna dolara, od čega je oko 600.000 bilo namijenjeno za ranč koji premijer posjeduje na jugu zemlje.Primanje mita nije, međutim, dokazano pa će optužnica pasti, javljaju izraelski elektronski mediji.

Premijer Sharon se suočava s još jednom mogućom optužnicom. Radi se o pozajmici od 1,5 milijuna dolara od južnoafričkog biznismena kako bi se pokrili nelegalni doprinosi izbornoj utrci iz 1999. godine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙