FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEVEN JURICA NA KONFERENCIJI EU POSVEĆENOJ RAZVOJU

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za vanjskupolitiku Hrvatskog sabora Neven Jurica u Dublinu sudjeluje nadvodnevnoj konferenciji predsjednika vanjskopolitičkih odboraparlamenata zemalja članica EU, Europskog parlamenta i parlamenatazemalja kandidata za članstvo u EU, posvećenoj razvoju, doznaje se uponedjeljak iz službenog priopćenja.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Neven Jurica u Dublinu sudjeluje na dvodnevnoj konferenciji predsjednika vanjskopolitičkih odbora parlamenata zemalja članica EU, Europskog parlamenta i parlamenata zemalja kandidata za članstvo u EU, posvećenoj razvoju, doznaje se u ponedjeljak iz službenog priopćenja.

Jurica je u govoru izrazio zadovoljstvo što je Hrvatska prvi puta pozvana na konferenciju predsjednika vanjskopolitičkih odbora parlamenata zemalja članica Europske unije i naglasio da je to vidljiv rezultat uspješnog približavanja Hrvatske prema punom članstvu u EU, kaže se u priopćenju.

On je ocijenio da se problemi razvoja u Europi i svijetu ne mogu odvojiti od ubrzanog pristupa razvoju Europe kao cjeline, te je u tom smislu pozdravio nedavno proširenje EU dodajući kako vjeruje da će se proces proširenja nastaviti.

"Pristupanje Hrvatske Europskoj uniji ojačat će procese razvoja i stabilizacije kako u političkom tako i u gospodarskom smislu u cijeloj jugoistočnoj europskoj regiji te olakšati gospodarski rast u tom važnom dijelu Europe", istaknuo je Jurica.

On je, kako stoji u priopćenju Sabora, naglasio da Europa ne može biti razvijena kao cjelina ako ne obuvhati i zemlje jugoistočne Europe.

Posebice je naglasio da je Hrvatska po svim pokazateljima najstabilnija i najrazvijenija među svim zemljama u jugoistočnoj europskoj regiji.

Konferencijom, koja se nastavlja i u utorak, predsjedava predsjednik Zajedničkog odbora za vanjsku politiku irskog Parlamenta Michael Woods.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙