FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

načelnik općine Dubrovačko primorje uručio plaketu gradonačelniku belgijskog grada ecaussinesa u znak zahvalnosti za pomoć u obnovi

SLANO, 24. svibnja 2004. (Hina) - Načelnik općine Dubrovačko primorjeNikola Dobroslavić danas je u Slanom uručio gradonačelniku belgijskoggrada Ecaussinesa Jeanu Dutrieuxu plaketu općine kao znak zahvale zapomoć u obnovi tog mjesta teško stradalog u srpsko-crnogorskojagresiji.
SLANO, 24. svibnja 2004. (Hina) - Načelnik općine Dubrovačko primorje Nikola Dobroslavić danas je u Slanom uručio gradonačelniku belgijskog grada Ecaussinesa Jeanu Dutrieuxu plaketu općine kao znak zahvale za pomoć u obnovi tog mjesta teško stradalog u srpsko-crnogorskoj agresiji.

Tijekom 1992. i 1993. godine iz Belgije je u Slano poslano 20 tegljača s građevnim materijalom, izuzetno važnim za obnovu razrušenog mjesta, a svojim prilozima belgijski prijatelji pomogli su i rad kulturnih institucija te brojnih udruga na području Dubrovačkog primorja. Kako je istaknuo načelnik općine Nikola Dobroslavić, riječ je o pomoći u vrijednosti pet milijuna i 400 tisuća kuna.

Danas je otkrivena i spomen-ploča koja će trajno podsjećati na prijateljske veze između belgijskog grada i Dubrovačkog primorja, a postavljena je na Trgu slanskih pomoraca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙