FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12.30 SATI

ZAGREB, 22. svibnja 2004.(Hina) -
ZAGREB, 22. svibnja 2004.(Hina) -

PYEONGCHANG/ZAGREB

Najbolji hrvatski stolnotenisači Zoran Primorac i Tamara Boroš poraženi su u osmini finala jakog ITTF Pro Tour turnira Korea Open u korejanskom Pyeongchangu. Primorac je u neizvjesnom dvoboju izgubio od Kineza Kong Linhuia 4:3 (10, 10, -9, 7, -10, -10, 6), pa je među posljednjom osmoricom kao jedini Europljanin ostao Grk Kreanga. Boroš je u osmini finala zaustavljena od Ah Kim Song iz Hong Konga sa 4:2 (-12, 8, 9, 5, -12, -8), a među stolnotenisačicama više nema nijedne Europljanke u četvrtfinalu.

MINNEAPOLIS

U prvom susretu NBA finala Zapada Los Angeles Lakersi su u Minneapolisu svladali Minnesota Timberwolvese 97:88, pa u seriji na četiri pobjede Lakersi vode 1:0. Apsolutni junak dvoboja bio je Shaquille O'Neal koji je sa 27 koševa i 18 skokova dominirao pod oba koša, a toliko je sinoć bio raspoložen da je čak od 11 slobodnih bacanja promašio tek dva, dok mu je prosjek jedva 30 posto. Uz fenomenalnog Shaqa, te Kobea Bryanta (23), Karla Malonea (17) i Dereka Fishera (14), Lakersi nisu morali strahovati za pobjedu, kojom su Wolvesima oduzeli prednost domaćeg parketa. Zapravo, domaćini su bili u egalu do sredine treće četvrtine i rezultata 67:67, kada Lakersi serijom 11:0 dolaze do prednosti 78:67, koju nisu ispuštali dokraja. Latrell Sprewell je bio prvi strijelac T-Wolvesa sa 23 poena, najbolji igrač lige Kevin Garnett zaustavljen je na brojci od 16 koševa, koliko je dao i Sam Cassell, koji je junački izdržao utakmicu unatoč teškim bolovima u leđima. Wolvesi su se poslije utakmice tužili na umor jer su imali samo jedan dan odmora nakon odlučne, sedme utakmice polufinala u kojoj su izbacili Sacramento, dok su Lakersi, u potrazi za četvrtim NBA prstenom u zadnjih pet godina, ipak imali pristojna četiri dana pauze nakon eliminiranja prvaka San Antonia. Drugi susret serije igra se u nedjelju, također u Minneapolisu.

TAJPEH

Najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan uživa u posjetu Tajvanu, između ostaloga konzumirajući i vrlo rijetke cigare sa osobnim potpisom kubanskoga predsjednika Fidela Castra. Jordan će provesti dva dana u Tajvanu, gdje promovira sportsku obuću Nike, a u predsjedničkom apartmanu najboljega tajpeškoga hotela čekale su ga skupocjene cigare, koje je Castro svojevremeno poklonio bivšem kineskom predsjedniku Jiang Zeminu. Tijekom posjeta, Jordana će štititi čak 70 tjelohranitelja, a nakon Tajvana boravit će i u Pekingu i Hong Kongu.

MINSK

Najbolji bjeloruski tenisač Max Mirnji dobio je posebnu počast nakon što je jednoglasno izabran za dopredsjednika Bjeloruskog teniskog saveza (BTF) za naredne četiri godine. Mirnji (26) je najzaslužniji što su Bjelorusi po prvi puta u povijesti ušli u polufinale Davis Cupa, pobijedivši u prvoj sezoni uopće u Svjetskoj skupini Ruse (3:2) i Argentince (5:0). Mirnji nije nazočio kongresu BTF jer se u Parizu priprema za nastup na Roland Garrosu.

LOS ANGELES

Engleski nogometaš David Beckham iznenadio je fanove i medijske komentatore svojom novom tetovažom, krilatim križem, smještenom na stražnjem dijelu vrata. Britanski su tabloidi u subotu iskazali veliko nezadovoljstvo novom Beckhamovom tetovažom, devetom po redu. Tabloid Daily Mirror piše da Beckham s novom tetovažom, "krilatim križem od uha do uha, prije nalikuje nekakvoj bitangi nego kapetanu engleske nogometne reprezentacije". List Sun dodao je da Beckham sada izgleda kao "klipan". Beckhamov majstor za tetovaže Louis Malloy doletio je u četvrtak iz Manchestera u Madrid samo da bi popularnom nogometašu na vratu izradio novi ukras. Što bi nova tetovaža trebala predstavljati nisu objavili ni Beckham ni Malloy.

DUESSELDORF

Tenisači Australije plasirali su se u finale Svjetskog momčadskog kupa u Duesseldorfu nakon što su u zadnjem susretu Plave skupine svladali Argentinu 2:1, te tako osigurali borbu za naslov sa Čileancima u subotu. Pobjednički bod i finale Australcima je donio par Wayne Arthurs/Paul Hanley pobjedom nad Lucasom Arnoldom i Juanom Ignaciom Chelom 6:3, 6:4.

AUSTRALIJA - ARGENTINA 2:1

Mark Philippoussis - Mariano Zabaleta 4:6, 6:3, 7:5; Lleyton Hewitt - Gaston Gaudio 3:6, 7:5, 6:7 (5-7); Wayne Arthurs/Paul Hanley - Lucas Arnold/Juan Ignacio Chela 6:3, 6:4.

PARIZ

U prvom susretu 38. kola Francuske lige Monaco je kao gost svladao Girondins Bordeaux 3:1. Bordeaux je poveo preko Alberta Riere (14), a potom su pobjedu Monacu donijeli Emmanuel Adebayor (24), Lucas Bernardi (76) i Shabani Nonda (78).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙