FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSLOBOĐEN AMERIČKI ODVJETNIK UHIĆEN OKO NAPADA U MADRIDU

WASHINGTON,21. svibnja 2004.(Hina) - Američki odvjetnik uhićen prijedva tjedna radi ispitivanja u vezi s bombaškim napadima na vlakove uMadridu pušten je na slobodu nakon što se utvrdilo da otisak prstakoji ga je vezivao za napade pripada drugom čovjeku.
WASHINGTON,21. svibnja 2004.(Hina) - Američki odvjetnik uhićen prije dva tjedna radi ispitivanja u vezi s bombaškim napadima na vlakove u Madridu pušten je na slobodu nakon što se utvrdilo da otisak prsta koji ga je vezivao za napade pripada drugom čovjeku.

Brandon Mayfield (37), bivši časnik američke vojske koji je prešao na islam, oslobođen je u četvrtak nakon što je španjolska policija izjavila da otisak prsta na vrećici s detonatorima nađenoj na mjestu napada pripada jednom Alžircu.

FBI je priveo Mayfielda radi ispitivanja ustvrdivši da je otisak prsta njegov.

Španjolske vlasti su kasno u četvrtak priopćile da otisak nađen na plastičnoj vrećici pripada Ouhnane Daoudu za kojega tvrde da je sudjelovao u napadima u kojima je 11. ožujka poginula 191 osoba, a ozlijeđeno 1.900.

Mayfieldova obitelj je tvrdila da je on nedužan jer nije putovao iz Sjedinjenih Država najmanje deset godina. Islamska zajednica u Portlandu, mjestu gdje Mayfiled živi, smatra da je njegovo uhićenje još jedan dokaz da FBI ima predrasude prema muslimanima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙