FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PLIVA DONIRALA DUBROVNIKU APARAT ZA MJERENJE PELUDI U ZRAKU

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Farmaceutska tvrtka Pliva doniralaje danas Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županijeuređaj za mjerenje koncentracije peludi u zraku koji će pravodobniminformacijama pomoći ljudima koji pate od alergijskih oboljenja.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Farmaceutska tvrtka Pliva donirala je danas Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije uređaj za mjerenje koncentracije peludi u zraku koji će pravodobnim informacijama pomoći ljudima koji pate od alergijskih oboljenja.

Vrijednost doniranog aparata je 40.000 kuna, priopćeno je iz Plive. To je prvi takav uređaj u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a u posljednje dvije godine takvi su aparati darovani zavodima u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

S obzirom na česte alergije - po nekim pokazateljima čak četvrtina populacije je alergična na pelud biljaka - oprez i mjerenje koncentracije peludi u zraku neophodni su za ublažavanje tog problema, a upravo takvi aparati omogućuju bolji monitoring peludi i kakvoću zraka.

Na širem dubrovačkom području oboljenja od alergija su oko pet do 10 posto, a za Mediteran je karakteristično cvjetanje alergijskih biljaka: čempresa po zimi, maslina od travnja do srpnja, korova crkvine u kasno ljeto, te pelina od srpnja do listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙