FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NOVE FOTOGRAFIJE U WASHINGTON POSTU JOŠ POGORŠALE AMERIČKU POZICIJU

ZAGREB/WASHINGTON, 21. svibnja 2004. (Hina) - Američki dnevnikWashington Post u petak je objavio dio od nekoliko stotina dosadnepoznatih fotografija zlostavljanja iračkih zatvorenika u zatvoru AbuGhraib koje dodatno pogoršavaju američku poziciju jer ne samo štoprikazuju metode zlostavljanja kojih dosad nije bilo, već odaju dojamkako američki vojnici uživaju u tome što rade.
ZAGREB/WASHINGTON, 21. svibnja 2004. (Hina) - Američki dnevnik Washington Post u petak je objavio dio od nekoliko stotina dosad nepoznatih fotografija zlostavljanja iračkih zatvorenika u zatvoru Abu Ghraib koje dodatno pogoršavaju američku poziciju jer ne samo što prikazuju metode zlostavljanja kojih dosad nije bilo, već odaju dojam kako američki vojnici uživaju u tome što rade.

Svjedočenja 13 zatvorenika, objavljena uz fotografije, otkrivaju kako su američke vojnikinje neprilično dirale zatvorenike, kako su zlostavljači prisiljavali svoje žrtve da jedu hranu koju su izvukli iz WC školjki, da javno masturbiraju, a neki su pod prijetnjom oružja bili natjerani i na spolno općenje.

Fotografije, video materijal objavljen na internetskoj stranici Washington Posta i pisana svjedočanstva prikupljeni su u sklopu istrage protiv sedmero američkih vojnika optuženih za zlostavljanje zatvorenika.

Iako su u javnost fotografije zvjerskih mučenja počele stizati tek sad, istražitelji su ih na uvid dobili još u siječnju, a moguće je da su s njima upoznati bili i kongresni zastupnici. To je u izjavi za Post dao naslutiti glasnogovornik Pentagona, rekavši da te slike zvuče kao one koje je ministarstvo obrane prikazalo u Kongresu i na čije je moguće pojavljivanje u javnosti upozorio i ministar obrane Donald Rumsfeld.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙