FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: AUSTRIJA POVEZIVANJEM INSTITUTA ŽELI OSTVARITI ZNANSTVENI I GOSPODARSKI PROBOJ U BIOTEHNOLOGIJI

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Austrija jest mala europska državaali se nada ostvariti velike znanstvene i gospodarske dobiti na poljubiotehnologije kroz promicanje regionalne suradnje i veza uistraživanjima, piše časopis The Scientist.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Austrija jest mala europska država ali se nada ostvariti velike znanstvene i gospodarske dobiti na polju biotehnologije kroz promicanje regionalne suradnje i veza u istraživanjima, piše časopis The Scientist.

Nakon bečkog sustava suradnje u biotehnologiji, kojim se povezalo vodeće institute s četiri bečka sveučilišta s istraživačkim institutom za molekularnu patologiju, i južna austrijska pokrajina Štajerska je postavila ambiciozan plan za razvoj sustava suradnje lokalnih instituta na području razvoja biotehnologije, posebice u istraživanjima ljudskih stanica.

Gerd Holzschlag iz štajerske agencije za unaprijeđenje poslovanje, Styrian Business Promotion Agency, kaže kako njegova agencija razvija strateški okvir za integriranje sveučilišnih, bolničkih i industrijskih istraživanja kojim bi štajerski sustav istraživanja u biotehnologiji dobio širu važnost u Europi, a posebice u regiji. "Zemljopisni položaj Štajerske znači da već imamo snažne veze sa sveučilištima u Sloveniji i Hrvatskoj. Mnogi mladi znanstvenici iz Slovenije i Hrvatske dolaze studirati u Graz", rekao je Holzschlag listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙