FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIČKI MORNARIĆKI GENERAL NE ŽELI SE ISPRIČATI ZA POKOLJ 40 SVATOVA

FALLUJA, 20. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki mornarički generalJames Mattis u četvrtak je rekao kako ne osjeća ikakvu potrebuispričati se za zračni napad u iračkoj pustinji u kojem je pobijeno40-ak ljudi, među kojima mnogo žena i djece, koji su bili na svadbenojzabavi.
FALLUJA, 20. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki mornarički general James Mattis u četvrtak je rekao kako ne osjeća ikakvu potrebu ispričati se za zračni napad u iračkoj pustinji u kojem je pobijeno 40-ak ljudi, među kojima mnogo žena i djece, koji su bili na svadbenoj zabavi.

"Koliko ljudi će otići u pustinju na mjesto udaljeno 15 kilometara od sirijske granice i 130 kilometara od najbliže civilizacije kako bi sudjelovalo na vjenčanju?", upitao je retorički novinare zapovjednik 1. divizije marinaca general Mattis.

"Tamo je bilo više od dvadeset muškaraca u dobi za vojsku. Nemojmo biti naivni", kazao je.

Na upit da prokomentira izjave očevidaca i snimke TV postaje Al Arabiyje na kojima se vide uplakani rođaci kako pokapaju trupla, među kojima i dječje, odgovorio je: "Nisam vidio snimke, ali u ratu se događaju ržne stvari. Nemam se što ispričavati zbog postupka mojih ljudi".

Prema izjavama svjedoka, u napadu u srijedu rano ujutro uništena je kuća u kojoj se održavalo vjenčanje i tom je prilikom poginula najmanje 41 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙