FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIJEĆE ZA CIVILNI NADZOR OBAVJEŠTAJNIH SLUŽBI USUGLAŠAVA MIŠLJENJE O PRISLUŠKIVANJU OSTOJIĆA

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Vijeće za civilni nadzorobavještajnih službi će na zatvorenoj sjednici, koja je u tijeku uHrvatskom saboru, danas usuglasiti izvješće o predstavci bivšegravnatelja Policije Ranka Ostojića, ali izjava o mišljenju Vijećanakon sjednice neće biti, jer je to izričito zabranio predsjedniksaborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost IvanJ
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Vijeće za civilni nadzor obavještajnih službi će na zatvorenoj sjednici, koja je u tijeku u Hrvatskom saboru, danas usuglasiti izvješće o predstavci bivšeg ravnatelja Policije Ranka Ostojića, ali izjava o mišljenju Vijeća nakon sjednice neće biti, jer je to izričito zabranio predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivan Jarnjak, kazao je pred početak sjednice predsjednik Vijeća Vlatko Cvrtila.

Vijeće je po Cvrtilinim riječima završilo posao na Ostojićevoj predstavki, a izvješće o tome je li Protuobavještajna agencija (POA) počinila nezakonitosti prateći Ostojića, Vijeće će poslati samom Ostojiću i Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Neslužbene informacije govore da je stav Vijeća da u praćenju Ostojića POA nije prekršila zakon.

U predstavci kojom se obratio Vijeću Ostojić tvrdi da ga je bivši ravnatelj POA-e Franjo Turek nezakonito prisluškivao i pratio pod sumnjom da je agent CIA-e, dok je POA u informaciji Vijeću ustvrdila da su prema Ostojiću bile poduzimane mjere tajnog praćenja i prisluškivanja sukladno odluci Vrhovnog suda te da su te mjere prekinute.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙