FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAĐARSKA VLADA DEKRETOM SNIZILA CIJENE GORIVA

BUDIMPEŠTA, 20. svibnja 2004. (Hina) - Mađarska vlada usvojila jedekret o snižavanju cijena goriva od nedjelje za dvije forinte (0,01eura) po litri, izjavio je glasnogovornik vlade Zoltan Gal.
BUDIMPEŠTA, 20. svibnja 2004. (Hina) - Mađarska vlada usvojila je dekret o snižavanju cijena goriva od nedjelje za dvije forinte (0,01 eura) po litri, izjavio je glasnogovornik vlade Zoltan Gal.

Trošarina na benzin bit će snižena za 1,6 forinti po litri, a kako je vlada odlučila da neće obračunavati porez na dodanu vrijednost (PDV) na tu sumu, ukupno sniženje cijene po litri goriva iznosit će dvije forinte, javlja nadalje MTI.

Ta odluka donesena je temeljem nedavno usvojenog amandmana na Zakon o trošarinama kojim se određuje da ako prosječna cijena benzina od 95 oktana dosegne 250 forinti dva uzastopna ponedjeljka, smanjivat će se trošarine.

Ukoliko cijena benzina nastavi rasti, vlada može sniziti trošarine za još pet forinti po litri, a ukupno smanjenje može dosegnuti 12 forinti. U tom slučaju, Mađarska će dosegnuti europsku razinu oporezivanja litre benzina, u visini 90 forinti ili 0,36 eura po litri, ispod koje ne smije ići ni jedna članica EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙