FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠPANJOLSKI MEDIJI O TRIJUMFU VALENCIE

MADRID, 20. svibnja (Hina/Reuters) - Španjolski mediji euforičnimnapisima hvale uspjeh nogometaša Valencie, koji su nakon nacionalnogprvenstva slavili i u Kupu UEFA.
MADRID, 20. svibnja (Hina/Reuters) - Španjolski mediji euforičnim napisima hvale uspjeh nogometaša Valencie, koji su nakon nacionalnog prvenstva slavili i u Kupu UEFA.

"Ovo je veličanstven uspjeh Valencie. Rafa Benitez je stvorio jednu o najmoćnijih momčadi na svijetu," piše Super Deporte, list iz Valencie, koji je u četvrtak objavio posebno izdanje posvećeno uspjehu "Šišmiša". Novinar Super Deportea naglašava kako je Valencia osvojila dvostruku krunu, što je posljednjoj uspjelo Barceloni 1992. godine, a omraženom Real Madridu davne 1986. godine.

Lokalna TV postaja Canal 9 prenosila je slavlje na ulicama Valencie sve do četiri sata ujutro, a potom emitirala još jednom snimku cijele utakmice s komentarom na lokalnom dijalektu.

"Rafa Benitez je čudotvorac," kazao je bivši španjolski reprezentativac Michel Gonzalez na nacionalnoj TV postaju TVE. I Marca je ključnim za uspjeh španjolskog prvaka proglasila "mirnog i radišnog Beniteza". Marcin kroničar se nada kako će jednog dana Benitez preseliti u "Kraljevski klub". Benitez je Realovo djete. Rođen u Madridu, igrao je za sve mlađe uzraste, postao pomoćni trener, a potom zbog svađe sa sportskim direktorom Jorge Valdanom napustio klub. "Jedino Benitez može spasiti Real Madrid," piše Marca.

Dnevnik As posebno je istaknuo trenera i petoricu igrača - vratara Santiaga Canizaresa, braniča Roberta Ayalu, napadače Mistu Ferrer i Vicente Rodrigueza, te najstarijeg igrača koji je osvojio neki eurokup, Amedeoa Carbonia (39).

"Mundo Deportivo" iz Barcelone, hvali zajedništvo i pobjednički duh unutar momčadi, dodajući kako je Real baš zbog nedostataka zajedništva gledao u leđa Valenciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙