FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet bez ograničenja, pojačan na graničnim prijelazima

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Ceset su suhe i vozi se bez posebnihograničenja, osim na dionicama gdje se obnavlja cesta i gdje su mogućizastoji, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Ceset su suhe i vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje se obnavlja cesta i gdje su mogući zastoji, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Putnički promet pojačan je na graničnim prijelazima na Macelju i Županji, a teretni na ulazu u Hrvatku na prijelazima Macelj i Bregana, te na izlazu iz Hrvatske na prijelazu Bajakovo.

Odroni kamenja ili zemlje mogući su usjecima cesta kroz Hrvatsko zagorje, Gorski kotar i Liku, te na jadranskoj magistrali, posebice podno Velebita i Biokova. Odrona ima i na cesti Čabar-Zamost.

Trajekti plove redovito.

Radovi na cestama:

Dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Delnice do čvora Ravna Gora, zatvorena je do 5. lipnja, zbog obnove viadukta Zalesina. Obilani je smjer od Delnica po D32 Delnice-Ravna Gora, a od Ravne Gore županijskom cestom Zalesina-Dedin-Delnice.

Cesta D51, Požega-Ferovac, zatvorena je zbog radova na dionici Rajsavec-Cerovac. Promet, do 23. svibnja do 22 sata, ide obilazno: Jakšić-Vetovo-Kutjevo-Ferovac (ili Bektež).

Zbog pjeskarenja lukova za putokaze privremeno je zatvoren pretjecajni trak autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Jastrebarskog prema Zagrebu (oko 20. kilometra autoceste).

Zbog košnje trave sjevernoga kolnika autoceste A3 na dionici Lužani-Slavonski Brod promet se odvija voznim trakom uz ograničenje brzine na 60 km/h.

Na autocesti A3 Zagreb-Slavonski Brod zbog obnove sjevernoga kolnika na dionicama, Kutina-Popovača i Popovača-Križ Novoslec (261.-267. i 249.–246. km), te Lužani-Nova Gradiška (349-346. km) prometuje se dvosmjerno južnim. Obnavlja se i južni kolnik između Kutini i Novske (279.-283.km), te Novske i Okučana (296.-299.km), zbog čega se dvosmjerno vozi sjevernim, uz ograničenje brzine na 80 km/h .

Na Zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove kolnika sjevernog prometnog traka između Buzina i Lučkog, dvosmjerno se vozi južnim. Na toj obilaznici ima zastoja i zbog radova od čvora Jankomir do čvora Lučko.

U tijeku je denivelacija križanja Slavonske avenije i Radničke ceste u Zagrebu, pa se sjevernim kolničkim trakom vozi dvosmjerno uz česte i dulje zastoje. Ovo križanje može se izbjeći vožnjom Ulicom grada Vukovara ili Avenijom Marina Držića. Radova ima i na križanju Ulice Drvinje i Ljubljanske avenije.

«Lička magistrala» (D1) zatvorena je do 15. lipnja na dionici Korenica-Pećane. Teretna vozila ukupne mase iznad 7,5 t voze obilazno smjerom Korenica -Bunić-Gospić-Gračac. Autobusi, osobna i teretna vozila ukupne mase do 7,5 t voze smjerom Korenica-Bunić-Debelo Brdo-Pećane.

Obnavljaju se dva cestovna objekta na D1, između Donjeg Maclja i Lepajaca, pa se od 7 do 18 sati, do 20. svibnja prometuje dvosmjerno. Upozoravamo vozače da su prometni traci suženi na samo 3 m.

Jadranskom magistralom kroz Senj, te dionicama Posedarje-Zeleni Hrast, Šibenski most-nadvožnjak Šubićevac i Raba-Klek zbog radova se povremeno vozi usporeno jednim trakom. Zbog obnove magistrale na ulazu u Zadar sa splitske strane, zatvorena je dionica od mosta Ričine do Atlas Osiguranja.

Sanacija je klizišta u Gornjem Jesenju (ŽC2099) pa, do 11. lipnja, teretna vozila idu obilazno: Bednja-Trakošćan-Đurmanec-Žutnica (i obratno), a ostala izmjenično jednim trakom. Do tog će datuma biti i sanacija klizišta u Gusakovcu (ŽC2221), a promet će ići naizmjence, slobodnim kolničkim trakom.

Zbog radova na D21 kroz Opatiju, Lovran i Mošćeničku Dragu, promet je često otežan.

Kod Brinja na D23 radovi su na nadvožnjaku Vranjić, a promet se propušta svakog sata po 15 min.

Do 25. svibnja, zatvorena je dionica D5 Virovitica-Terezino Polje od Virovitice do Lukača. U vrijeme izvođenja radova promet će ići obilazno: Suhopolje-Gradina-Lukač-(D5)-Terezino Polje, odnosno Terezino Polje-Lukač-Rogovac-(D2)-Virovitica, ili Pitomača-Đurđevac. Poštujte privremenu signalizaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙