FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK, 20. SVIBNJA

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 20. svibnja.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 20. svibnja.

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske. Na dnevnome redu je i osnivanje te imenovanje članova Vijeća za zaštitu potrošača. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, Vijeće za zaštitu potrošača je savjetodavno tijelo ministra gospodarstva, a u njega trebaju ući predstavnici nadležnih tijela državne uprave, Saveza udruga za zaštitu potrošača, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske obrtničke komore te ugledni stručnjaci s područja zaštite potrošača. Jednu trećinu članova Vijeća Vlada imenuje iz sastava udruga za zaštitu potrošača. Osim toga, članovi Vlade raspravit će i izvješće o koncesijama na vodu i javno vodno dobro s prijedlogom mjera za poboljšanje naplate koncesija. (10,30 sati, Vlada RH, Trg sv. Marka 2).

ZAGREB - Otvorenje izložbe najboljih novinskih fotografija "World Press Photo 2004" na kojoj će biti izloženo 197 fotografija, među kojima i fotografija dobitnika glavne nagrade za 2004. francuskoga fotografa Jean-Marca Boujua (Associated Press), snimljena prošle godine u Iraku. Svečanom otvorenju izložbe nazočit će i predsjednik Republike Stjepan Mesić. (18 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4).

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Obrazovanje odraslih na putu prema EU". Na otvaranju konferencije govorit će pokrovitelji - hrvatski premijer Ivo Sanader i članica Europskoga parlamenta i predsjednica Saveza visokih narodnih škola Saarlanda Doris Pack . (9,30 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

VARAŽDIN - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac posjetit će Varaždinsku županiju gdje će susresti s varaždinskim županom Zvonimirom Sabatijem. Na radnome sastanku ministra Primorca i župana Sabatija, među ostalim, bit će riječi o preseljenju Medicinske škole na novu lokaciju, projektu dogradnje Gimnazije Varaždin te ostalim kapitalnim projektima iz područja školstva u Varaždinskoj županiji. (12 sati, prostorije Varaždinske županije, Kratka 1/I.).

ZAGREB - Konferencija za novinare Demokratskoga centra (DC) na kojoj će predsjednica te stranke Vesna Škare Ožbolt govoriti o DC-ovoj strategiji pravne države, a osvrnut će se i na istupe predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Ivice Račana i potpredsjednice SDP-a Ingrid Antičević-Marinović na Ured za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta (USKOK). (9,30 sati, prostorije DC-a, Ilica 48/I.).

RIJEKA - Izvanredna konferencija za novinare Policijske uprave Primorsko-goranske o zajedničkoj akciji hrvatske i talijanske policije na području Rijeke i Trsta protiv krijumčara droge. U toj akciji koju je u srijedu, 19. svibnja, pokrenula talijanska policija protiv lanca krijumčara kokaina iz Hrvatske na tršćanskom područje a u kojoj je na području Trsta uhićeno 13 osoba, od kojih njih četvero na djelu. Talijanska policija izrazila je zahvalnost hrvatskoj policiji, posebice djelatnicima PU Primorsko-goranske na suradnji u razotkrivanju toga lanca. Na izvanrednoj konferenciji sudjelovat će i predstavnici talijanske policije. (11 sati, PU Primorsko-riječka).

ZAGREB - Izborna skupština Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) na dnevnome redu koje će biti izbor novih članova HAZU te ponovni izbor članova suradnika. Birat će se 17 novih redovitih članova te devet članova suradnika. Devet razreda Akademije predložilo je izbor 18 redovitih članova i deset članova suradnika te reizbor 13 članova suradnika. HAZU sada ima 137 redovitih članova, kojima je predložen i izbor osam dopisnih članova. (17 sati, palača HAZU, Zrinski trg 11).

OPATIJA - Početak trodnevnoga kongresa Hrvatskoga oftalmološkog društva (HOD). Tema četvrtoga kongresa HOD-a na kojemu će sudjelovati i svjetski stručnjaci jest "Oko i sistemske bolesti". Kongres će se održati od 20. do 22. svibnja. Osim predavanja bit će organiziran i telemedicinski prijenos operacija uživo koje će izvoditi liječnički timovi iz hrvatskih bolničkih centara u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici "Sestre milosrdnice", a moći će se pratiti i na internetu na adresi www.kbsm.hr. (10 sati, hotel Ambasador).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Stjepana Hranjeca "Dječji hrvatski klasici". (12 sati, Velika dvorana "Školske knjige", Masarykova 28/III.).

ZAGREB - Otvaranje izložbe Vasilija Josipa Jordana na kojoj će biti predstavljeno 16 ulja koje je umjetnik naslikao tijekom 2003. i ove godine. (20 sati, galerija Canvas, Tomašićeva 8).

Dežurni urednici:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Neven Leskovar

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙