FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RAMELOW NAPUSTIO "ELF"

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Njemački reprezentativac CarstenRamelow (30) objavio je da više neće igrati za nacionalnu momčad.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Njemački reprezentativac Carsten Ramelow (30) objavio je da više neće igrati za nacionalnu momčad.

U zadnje vrijeme srednjak Bayera iz Leverkusena, koji je slovio kao iznimno hrabar nogometaš, jer se nije ustručavao "postaviti glavu na protivniku kopačku", često je propuštao prvenstvene utakmice zbog ozljeda. A kako više nije mlad, prije dva tjedna je najavio izborniku Rudiju Voelleru da razmišlja o povlačenju iz reprezentativne vrste. Sada je njegova odluka definitivno sazrela i on neće ići s "Elfom" na Europsko prvenstvo koje sljedećeg mjesec počinje u Portugalu.

"Nakon 46 odigranih utakmica za nacionalnu momčad mogu reći da sam igrajući za nju doživio mnoge lijepe i nezaboravne trenutke. Posebno tijekom natjecanja na Svjetskom prvenstvu 2002. na kojemu je naša momčad osvojila dugo mjesto izgubivši u finalu od Brazila 0:2. Da sam posve zdravi spreman za igru volio bih nastupiti na Euru 2004, ali kako to, nažalost, nije slučaj, odlučio sam se pravovremeno najaviti odlazak iz reprezentacije te pružiti priliku nekom mlađem i trenutačno spremnijem igraču da izbori mjesto u našoj momčadi. Rekao sam, međutim, Voelleru da ću promijeniti odluku, ako do odlaska u Portugal ne nađe adekvatnu zamjenu za mene, ali se toplo nadam da do toga ipak neće doći."

Njemački izbornik Rudi Voeller nije krio razočaranje Ramelowljevom odlukom, iako mu je jasno da je riječ o karakternom igrač, koji se nikad ne bi povukao iz reprezentacije uoči važnog natjecanja kad ne bi bio svjestan svoje nespremnosti."

Ramelow je posljednji put igrao za "Elf" prošlog mjeseca u prijateljskom susretu, koji su Nijemci izgubili 1:5.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙