FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOSTAR: SFOR U BIH OZBILJNO SHVAĆA PRIJETEĆE INFORMACIJE

MOSTAR,, 19. svibnja 2004. (Hina) - Stabilizacijske snage shvaćajuozbiljno informacije koje govore o mogućoj opasnosti u koju bi SFORmogao zapasti ali trenutačno nema dokaza koji bi upućivali da postojeozbiljne prijetnje SFOR-u, izjavio je danas na konferenciji zanovinare glasnogovornik SFOR-ove višenacionalne brigade za jugoistočnisektor Norbert Hoerpel, odgovarajući na pitanje poduzima li SFORpreventivne zaštitne mjere nakon više nedavnih
MOSTAR,, 19. svibnja 2004. (Hina) - Stabilizacijske snage shvaćaju ozbiljno informacije koje govore o mogućoj opasnosti u koju bi SFOR mogao zapasti ali trenutačno nema dokaza koji bi upućivali da postoje ozbiljne prijetnje SFOR-u, izjavio je danas na konferenciji za novinare glasnogovornik SFOR-ove višenacionalne brigade za jugoistočni sektor Norbert Hoerpel, odgovarajući na pitanje poduzima li SFOR preventivne zaštitne mjere nakon više nedavnih novinskih napisa u kojima se upozorava da bi stabilizacijske snage u BiH mogle biti meta napada radikalnih islamskih skupina kao osveta za zbivanja u Iraku i Afganistanu.

SFOR-ov glasnogovornik se osvrnuo i na nedavni verbalni napad predsjednika Omladinskog foruma Stolac Nerimna Dizdara koji je u "Oslobođenju" 16. svibnja ove godine rekao da vojnici SFOR-a nisu dobrodošli u Stolac. Dizdar je također kazao kako je prigodom gradnje džamije u Stolcu jedan SFOR-ov vojnik prijetio da će ući u džamiju s transporterom, te da je jedan SFOR-ov vojnik s pištoljem upao u džamiju u selu Borojevići kod Stolca, kao i da su SFOR-ovi vojnici sudjelovali u skidanju bosanskohercegovačke zastave s jarbola na stolačkoj tvrđavi. Dizdar je također optužio SFOR-ovu, kako je rekao, španjolsku brigadu da je pomogla gradnju kamenog križa kod Stolca. Hoerpel je odbacio sve te tvrdnje rekavši da bi takva ponašanja bila suprotna zadaćama i mandatu SFOR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙