FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pašalić poziva Vladu da povuče vojnike iz Afganistana

ZADAR, 19. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka -pokreta za modernu Hrvatsku - dr. Ivić Pašalić održao je danas u Zadrukonferenciju za novinare na kojoj je pozvao Vladu da povuče hrvatskevojnike iz Afganistana.
ZADAR, 19. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog bloka - pokreta za modernu Hrvatsku - dr. Ivić Pašalić održao je danas u Zadru konferenciju za novinare na kojoj je pozvao Vladu da povuče hrvatske vojnike iz Afganistana.

"U dnevnim novinama mogu pročitati izvješća da pripadnici HV-a u Afganistanu love teroriste i ispituju suradnike al-Qaide. Takva izvješća morala bi duboko zabrinuti sve razumne Hrvate, napose političare", rekao je Pašalić. Ustvrdio je da Hrvatsku njezina vlast zabavlja famoznim transkriptima, različitim aferama i igrama obavještajnog podzemlja.

Nakon sve češćih terorističkih prijetnja drugim europskim državama, nakon al-Qaidine krvave osvete u Madridu zbog španjolskog sudjelovanja u američko-britanskoj vojnoj akciji na Srednjem istoku i Hrvatska bi, procjenio je Pašalić, mogla biti metom moguće osvete.

Zato se HB protivio i protivi se slanju hrvatskih vojnika i u Afganistan i u Irak, te javno poziva Vladu da odmah povuče hrvatske vojnike iz Afganistana, izjavio je predsjednik HB-a na današnjoj konferenciji za novinare u Zadru.

Podsjetio da je prošle godine Hrvatski sabor donio odluku o slanju hrvatskih vojnika u Afganistan zahvaljujući glasovima HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙