FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUP predstavio novi Izvršni odbor i najavio nove projekte

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) Vodstvo Hrvatske udruge poslodavaca(HUP) predstavilo je na današnjoj konferenciji za novinare sastavnovog Izvršni odbora i novog predsjednika Vijeća članova EmilaTedecshija te projekte kojima će se posvetiti u narednom razdoblju.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) Vodstvo Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) predstavilo je na današnjoj konferenciji za novinare sastav novog Izvršni odbora i novog predsjednika Vijeća članova Emila Tedecshija te projekte kojima će se posvetiti u narednom razdoblju.

Uz Darka Marinca, koji je ranije izabran za predsjednika Izvršnog odbora, u to tijelo još su ušli Juroslav Buljubašić (SEM Marina), Franjo Luković (Zagrebačka banka) i Alan Žepec (Parting) kao dopredsjednici te Branko Roglić, (Orbico), Ivica Mudrinić (Hrvatski telekom) i Ivan Ergović (Nexe grupa) kao članovi.

Novi predsjednik Vijeća članova HUP-a, tijela koje ima najveći utjecaj na rad udruge, je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe. On je istaknuo zadovoljstvo jučer održanom prvom sjednicom Vijeća, na kojoj se, kako je rekao, nakon dužeg vremena nije raspravljalo o odnosima unutar HUP-a već o novim projektima. Po njegovim riječima, u Vijeću su dobro uravnoteženi interesi malih, srednjih i velikih kompanija te menadžera i vlasnika poduzeća.

Njegovo zadovoljstvo dijeli i član Izvršnog odbora Branko Roglić koji kaže da u HUP-u nikad dosad nije vladala bolja i optimističnija atmosfera.

Predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Darko Marinac izvijestio je da će se u narednom razdoblju HUP usredotočiti na rad na ispunjenju 55 preporuka koje je Vladi uputilo Nacionalno vijeća za konkurentnost (NVK), te pomoć svojim članicama u prihvaćanju europskih standarda u njihovo poslovanje. U tom smislu, Marinac je istaknuo da HUP želi otvoriti svoj ured u Bruxellesu kako bi mogao što jače lobirati za interese svojih članica i cjelokupnog hrvatskog gospodarstva.

Također, Marinac je najavio aktivnosti HUP-a u realizaciji poduzetničkih projekata financiranih iz sredstava Europske unije.

Glavni direktor HUP-a Bernard Jakelić, pak, najavio je intenziviranje sektorske suradnje HUP-a sa partnerima iz Europske unije i Ministarstvom za europske integracije, prvenstveno u predstavljanju zajedničkih pravnih stečevina EU-a (acquis communitaire) pripadnicima pojedinih gospodarskih grana. Jakelić je najavio i uključivanje najboljih studenata sa hrvatskih sveučilišta u HUP-ov Program edukacije menadžera (PUMA) i praćenje njihovih karijera, te održavanje HUP-ovih regionalnih gospodarskih foruma.

Upitan kako komentira jučer predstavljene rezultate istraživanja po kojima gospodarstvenici daju skromne ocjene rezultatima Vlade na gospodarskom planu, Darko Marinac je rekao da za ocjenu Vladina rada nije dovoljno prvih sto dana. "I svojim suradnicima dajem godinu dana, pa ih dajem i Vladi", rekao je Marinac koji smatra da se Vlada u prvih sto dana s razlogom više posvetila vanjskim poslovima. "Zasad nema većih rezultata na gospodarskom planu, ali dobro je da je Vlada prihvatila preporuke NVK-a i njihovu operacionalizaciju", smatra Marinac.

Upitani za komentar poslovnih odnosa domaćih i stranih trgovačkih lanaca i proizvođača u određivanju cijene roba na policama, Darko Marinac i Emil Tedeschi odgovorili su da bi bilo najbolje kada bi cijene reguliralo tržište.

U pogledu najava da će Vlada ponovno zabraniti rad nedjeljom, glavni direktor HUP-a Bernard Jakelić ponovio je stav HUP-a po kojemu ovo pitanje treba riješiti na državnoj razini, bez diskriminacije pojedinih trgovaca. "Tjedni odmor ne treba nužno biti nedjeljom, ali mora biti jedan dan u tjednu", istaknuo je Jakelić.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙