FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVOJICA ZAGREPČANA UHIĆENA NAKON PLJAČKE BANKE U DVIJE GODINE POČINILI VIŠE OD 20 KAZNENIH DJELA

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Dvojica zagrebačkih razbojnikauhićenih prije nekoliko dana, kada su se se sudarili s automobilombježeći iz opljačkane banke, u poslijednje su dvije godine počinilidvadesetak kaznenih djela, uglavnom razbojstava i krađa autombila,doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Dvojica zagrebačkih razbojnika uhićenih prije nekoliko dana, kada su se se sudarili s automobilom bježeći iz opljačkane banke, u poslijednje su dvije godine počinili dvadesetak kaznenih djela, uglavnom razbojstava i krađa autombila, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Iako je sa sigurnošću utvrđeno da su Zagrepčani stari 24 i 31 godinu počinili velik broj razbojstava policija nije pronašla novac niti iz jedne akcije uhićenog dvojca, osim iz posljednje neuspjele pljačke Imex banke. Tada su torbu s oko 270 tisuća kuna, bacili bježeći pred policijom.

"Ostali novac nije pronađen, jer su ga potrošili na lagodan život i velike količine opojnih droga", kazala je danas glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama.

Dodala je da je "dio novca stariji osumnjičenik trošio sa djevojkom na život u luksuznim hotelima izvan Hrvatske".

Kazala je i da se ukupan iznos njihova plijena procjenjuje na oko milijun kuna, te da prije uhićenja niti jedan od njih nije bio poznat policiji.

U policiji tvrde da su razbojnici "mete" svojih zločinačkih akcija najčešće pronalazili na području centra grada, te naselja Črnomerec, Maksimir, Trnje i Novi Zagreb.

Osim za krađe automobila i razbojstva, uglavnom počinjena na benzinskim postajama, dvojac je osumnjičen i za pucanje iz vatrenog oružja prilikom jednog bijega s mjesta krađe, te pokušaja ubojstva. Taj je događaj povezan s pljačkom benzinske postaje, jer je stariji razbojnik ispalio hitac iz pištolja u djelatnika na benzinskoj koji je u prostoriju s kasom ušao u tijeku pljačke.

Dvojica razbojnika uhićeni su u subotu, 15. svibnja, neposredno nakon pljačke banke u Bednajnskoj ulici. Osumnjičeni su ukradenim automobilom došli do banke, gdje je 24-godišnjak ostao u automobilu, a 31-godišnjak maskiran gumenom maskom i pištoljem ušao u poslovnicu.

Dok je, prijeteći zaposlenicima, uzimao blagajnu s oko 270.000 kuna, jedna od službenica je aktivirala tzv. tihi alarm spojen sa zaštitarskom tvrtkom koja se nalazi pored poslovnice.

Iako su zaštitari odmah reagirali razbojnici su uspjeli pobjeći iz banke. No kako im sreća nije bila naklonjena, već su na prvom križanju naletili na automobil i sudarili se. Stariji muškarac odmah je uhićen, dok je mlađi naoružan automatskom puškom pobjegao i sakrio se u obližnjoj drvenoj baraci. Nakon nekoliko sati policija ga je pronašla i uhitila.

Policija kaže kako će nastaviti kriminalističku obradu nad uhićenim dvojcem, zbog sumnje da su počinili još neka kaznena djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙