FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUŽNOSNICI KONGRESNE STRANKE NASTOJAT ĆE IZVRŠITI PRITISAK NA GANDHI

NEW DELHI, 19. svibnja 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Visoki dužnosniciindijske Kongresne stranke stavili su svoje mandate na raspolaganje unastojanju da predsjednicu stranke, Soniu Gandhi pokušaju prisiliti naponovno razmatranje njezine odluke o neprihvaćanju dužnosti indijskepremijerke, izvijestili su u srijedu službeni izvori.
NEW DELHI, 19. svibnja 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Visoki dužnosnici indijske Kongresne stranke stavili su svoje mandate na raspolaganje u nastojanju da predsjednicu stranke, Soniu Gandhi pokušaju prisiliti na ponovno razmatranje njezine odluke o neprihvaćanju dužnosti indijske premijerke, izvijestili su u srijedu službeni izvori.

"Priključujemo se ostalim članovima Kongresne stranke diljem zemlje koji bi željeli da Sonia Gandhi postane premijerka", rekla je novinarima Ambica Soni, dodavši kako će se najviši čelnici Kongresne stranke tijekom dana sastati sa Soniom Gandhi kako bi je pokušali privoljeti da se predomisli.

"Nastojat ćemo postići najbolje što možemo", rekla je Soni.

Indijska televizija NDTV javila je da su svi zastupnici Kongresne stranke zaprijetili ostavkama, ako Sonia Gandhi ne postane premijerka.

Među zastupnicima Kongresne stranke podijeljena je rezolucija prema kojoj se bivši ministar financija Manmohan Singh treba imenovati predsjednikom kluba zastupnika i kandidatom za dužnost premijera Indije. Sonia Gandhi je u utorak neočekivano izjavila da odbija prihvatiti dužnost mandatara za sastav nove vlade, obrazloživši to samo kao nalogom svog unutarnjeg glasa bez daljnjeg pojašnjavanja. Udovica bivšeg indijskog premijera Rajiva Gandhija, ubijenog 1991. godine, zbog svog je stranog podrijetla doživjela masivne kritike od konzervativne hinduističke nacionalne stranke koja je dosad bila na vlasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙