FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARBALA I HILLA: UBIJENA OSMORICA, A RANJENA JEDANAESTORICA IRAČANA

KARBALA, 19. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Osmorica Iračana ubijena su, ajoš su jedanaestorica ranjena u noćnim i jutarnjim sukobima u srijeduu Karbali i Hilli, objavili su u srijedu medicinski izvori.
KARBALA, 19. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Osmorica Iračana ubijena su, a još su jedanaestorica ranjena u noćnim i jutarnjim sukobima u srijedu u Karbali i Hilli, objavili su u srijedu medicinski izvori.

Vodeći ljudi bolnice al-Hussein u svetome gradu Karbali kažu da i dalje traju sukobi između američkih snaga i sljedbenika radikalnog šiitskog vođe Moqtade al-Sadra.

Američke snage sve su bliže hramu Imama Husseina i povlače se, a kad je jedna američka postrojba došla na pedesetak metara od hrama čula se i sporadična paljba, kažu ti izvori.

Predstavnik bolnice Ali Mussa kaže da su tijela poginulih još na ulicama i zbog snajpera se ne mogu prevesti do bolnica.

Prema njegovim riječima, američke snage spriječile su ulazak medicinske ekipe u grad.

U Karbali su četvorica Iračana ubijena, a još su devetorica ranjena. Uništeni su jedna kuća, jedan hotel i dva automobila.

Liječnik Walid al-Kanani iz obližnjega grada Hille kaže da sdu u sukobima 25 kilometara sjeverno od grada ubijeni jedan mjesni dužnosnik, njegov tjelesni čuvar i vozač.

Policija u Hilli javila je da je ubijen jedan policajac, a dvojica su ranjena u napadu na policijsku postaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙