FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) -

Izbor zanimljivosti iz svijeta

RIM - Papa Ivan Pavao II u utorak je, prigodom 84. rođendana, predstavio svoju knjigu "Ustanite, idemo", koju je napisao prošle godine o svojim sjećanjima na razdoblje dok je bio biskupom u Krakovu od 1958. do 1978. godine. "Ustanite, idemo" je knjiga prepuna detalja i zanimljivosti, poput događaja iz 1958. kad je Wojtila, postavši biskupom, drugim svećenicima predstavljen riječima "Imamo Papu", koje su se 20 godina poslije pokazale proročanskima, u trenutku kad je Karol Wojtyla postao 264. Papa je prvi Slaven na položaju Petrova nasljednika. Knjiga bi u Hrvatskoj trebala biti objavljena u lipnju ove godine.

MANNHEIM - Njemački kancelar Gerhard Schroeder dobio je pljusku od nepoznatog muškarca na prijemu koji je organizirala njegova vladajuća socijaldemokratska stranka. "Muškarac u dobi od oko 52 godine skočio je i udario kancelara u lice otvorenim dlanom", izjavio je glasnogovornik policije u gradu Mannheim. Glasnogovornik vlade Thomas Steg rekao je kako je Schroeder, čija je stranka zabilježila snažan pad u ispitivanjima javnog mnijenja uoči vrlo nepopularnih rezova u području socijalnih prava, na prijemu davao autograme novim članovima SPD-a kad je došlo do incidenta.

ZAGREB - Rasni konji lipicanci, odvedeni tijekom rata iz ergele u Lipiku, nalaze se na jednoj farmi u okolici Novog Sada i bit će vraćeni, izjavila je pomoćnica srpske ministrice poljoprivrede Suzana Đorđević-Milošević. Oko 90 konja u dobrom je stanju, jer se o njima, po njenim riječima, vodi odgovarajuća briga. Pregovori o vraćanju lipicanaca vode se od 2001. godine. U hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede ne znaju koliko konja zapravo ima i gdje se točno nalaze. Vjeruje se da je na početku rata u Lipiku bilo oko 120 konja, a da ih trenutno ima pedesetak.

ZAGREB - Nakon godinu i pol dana obnove u utorak je otvoren zagrebački hotel Esplanade pod novim nazivom "The Regent Esplanade Zagreb" . Hotel je primio i goste, a prvi upisan je Klaus Ebert, predsjednik Uprave RTL Televizije. Dočekao ga je glavni direktor Erich Banziger i osoblje hotela. Hotel, koji ima pet zvjezdica, jedini je u Europi kojim upravlja hotelski lanac "Regent International Hotels", čiji se hoteli većinom nalaze u Aziji. Vlasnik zagrebačke Esplanade od 2002. je Austrijanac Herbert Haselbacher.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙