FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U MAKEDONIJI PRONAĐENA ZAJEDNIČKA GROBNICA IZ SUKOBA 2001.

SKOPJE , 18. svibnja 2004. (Hina) - Zajednička grobnica iz vremenaoružanog sukoba 2001. godine pronađena je u utorak u Makedoniji, ublizini Kičeva, na zapadu dijelu zemlje, gdje je iz jame duboke 50metara policija izvukla četiri tijela za koje se smatra da su Albancinestali 2001. godine.
SKOPJE , 18. svibnja 2004. (Hina) - Zajednička grobnica iz vremena oružanog sukoba 2001. godine pronađena je u utorak u Makedoniji, u blizini Kičeva, na zapadu dijelu zemlje, gdje je iz jame duboke 50 metara policija izvukla četiri tijela za koje se smatra da su Albanci nestali 2001. godine.

Kao nestali iz tog vremena vode se još dvojica Albanaca kao i 12 Makedonaca, koje su pripadnici pobunjeničke Oslobodilačke narodne armije (ONA) uglavnom oteli iz njihovih domova.

Još iste godine u zajedničkoj grobnici u blizini Tetova otkriveni su dijelovi tijela na temelju kojih su putem DNK rodbine nedavno identificirana četvorica Makedonaca, dok se za ostalu osmoricu još uvijek ništa ne zna.

Rodbina nestalih Makedonaca podnijela je tužbu protiv Ali Ahmetija kojega smatra odgovornim za otmicu njihovih najbližih jer je tada bio vođa ONA-e. Sada je čelnik Demokratske unije za integraciju koja je koalicijski partner u makedonskoj vladi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙