FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREMIJER CIPARSKIH TURAKA VJEROJATNO ĆE SAZVATI NOVE OPĆE IZBORE

NIKOZIJA, 18. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Premijer ciparskih TurakaMehmet Ali Talat izjavio je da očekuje da će morati sazvati nove općeizbore nakon što je jedan član parlamenta dao ostavku i tako smanjiobroj zastupnika vladajuće koalicije.
NIKOZIJA, 18. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Premijer ciparskih Turaka Mehmet Ali Talat izjavio je da očekuje da će morati sazvati nove opće izbore nakon što je jedan član parlamenta dao ostavku i tako smanjio broj zastupnika vladajuće koalicije.

Međutim, analitičari smatraju da bi novi izbori mogli ojačati Talatovu vlast nakon što je referendum o UN-ovom planu za ujedinjenje Cipra dao snažnu potporu njegovom zagovaranju ujedinjenja.

"Mislim da idemo prema izborima", rekao je Talat za Reuters u ponedjeljak navečer nakon ostavke zastupnika Nuria Cevikela, koja je dovela do toga da je Talatovoj koaliciji ostalo samo 23 od 50 mjesta u parlamentu.

Talat je zagovarao UN-ov plan o ujedinjenju Cipra na prošlomjesečnom referendumu.

Dvije trećine glasača u njegovoj enklavi podržalo je plan, ali je 76 posto ciparskih Grka glasovalo protiv pa je otok ostao podijeljen.

"Sastav parlamenta...ne predstavlja 65 posto potpore koja je dana planu (glavnog tajnika UN-a Kofija) Annana na referendumu", dodao je Talat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙