FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZASLANSTVO MMF-A PONOVNO U HRVATSKOJ

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo Međunarodnog monetarnogfonda, koje vodi Dimitri Demekas, ponovno je u Hrvatskoj, a danas sunastavljeni razgovori o daljnjoj suradnji Hrvatske s ovom financijskomorganizacijom.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo Međunarodnog monetarnog fonda, koje vodi Dimitri Demekas, ponovno je u Hrvatskoj, a danas su nastavljeni razgovori o daljnjoj suradnji Hrvatske s ovom financijskom organizacijom.

Polazna razmjena informacija u Hrvatskoj narodnoj banci, gdje se izaslanstvo susrelo s guvernerom dr. Željkom Rohatinskim i njegovim suradnicima, nagoviješta da će u središtu pozornosti biti financiranje deficita javnog sektora, projekcije zaduživanja države i javnih poduzeća na domaćem i inozemnom tržištu i stabiliziranje udjela ne samo državnog nego i sveukupnog vanjskog duga u bruto domaćem proizvodu.

O tim i drugim temama vezanim za moguće zaključivanje novog stand-by aranžmana predstavnici MMF-a pregovarat će tijekom sljedećih tjedan dana s predstavnicima hrvatskih vlasti.

Pritom se napominje da novi stand-by aranžman Hrvatskoj nije nužan radi povlačenja sredstava od ove međunarodne institucije, ali bi joj koristio kao verifikacija gospodarske i financijske politike koju vodi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙