FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U MASOVNOM UPADU U RAFAH UBIJENO 17 PALESTINACA

GAZA, 18. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Najmanje 17 Palestinaca ubijeno jeu utorak u masovnoj ofenzivi izraelske vojske na grad Rafah na jugupojasa Gaze, objavili su u utorak palestinski izvori.
GAZA, 18. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Najmanje 17 Palestinaca ubijeno je u utorak u masovnoj ofenzivi izraelske vojske na grad Rafah na jugu pojasa Gaze, objavili su u utorak palestinski izvori.

Ofenziva pod kodnim nazivom "Operacija duga", počela je kada je desetak izraelskih tenkova i oklopnih vozila, uz potporu borbenih heklikoptera Apache, iza ponoći upalo u grad i obližnji izbjeglički kamp.

Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz izjavio je u utorak ujutro da ofenziva nije vremenski ograničena. Trajanje operacije ovisi o "procjeni stanja i rezultatima postignutim proteklih dana", rekao je Mofaz. Opovrgnuo je da je cilj akcije uništenje palestinskih domova.

Izraelski sigurnosni izvori objavili su da je glavni cilj akcije uhititi korisnike tunela, koji se koriste za krijumčarenje oružja u Gazu preko granice s Egiptom i isprazniti skladišta u Rafahu gdje to oružje pohranjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙