FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIJEKA: OSNIVA SE REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA

RIJEKA, 18. svibnja (Hina) - Riječko gradsko Poglavarstvo podržalo jedanas osnivanje Regionalne razvojne agencije Porin d.o.o. koja ćenastati iz Poduzetničkog inkubatora Porin d.o.o., te je donijeloodluku o povećanju njegova temeljnog kapitala.
RIJEKA, 18. svibnja (Hina) - Riječko gradsko Poglavarstvo podržalo je danas osnivanje Regionalne razvojne agencije Porin d.o.o. koja će nastati iz Poduzetničkog inkubatora Porin d.o.o., te je donijelo odluku o povećanju njegova temeljnog kapitala.

Osnovni cilj nove razvojne agencije bit će poticanje regionalog gospodarskog razvoja, stvaranje poticajnijeg poduzetničog okruženja i razvoj suradnje s domaćim i stranim ulagačima.

Temeljni kapital Porina povećat će se sa 160 tisuća na milijun kuna. Nakon dokapitalizacije bit će izmijenjena struktura vlasničkih udjela osnivača, pa će najveći udjel, od 69 posto, imati županijska uprava. Riječka gradska uprava imat će 30 posto vlasničkog udjela, a Privredna banka Zagreb jedan posto vlasništva.

Prije dokapitalizacije najveći je udjel u vlasništvu Porina (62,5 posto) imala riječka gradska uprava.

Agencija će poticati projekte koji će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i primjenu novih tehnologija te povezivanje srodnih manjih, srednjih i većih gospodarstvenika u gospodarske mreže, a radi zajedničkih nastupa na tržištima. Predviđeno je podupiranje razvoja poslovnih i razvojnih centara, poslovnih zona i inkubatora.

Pri Agenciji će biti osnovan jamstveni fond koji bi trebao omogućiti kvalitetnije financiranje poduzetničkih projekata.

Osnivanje Regionalne razvojne agencije poduprlo je prije 10-ak dana primorsko-goransko županijsko Poglavarstvo, a potpisivanje ugovora o njezinu osnivanju očekuje se nakon očitovanja riječkog Gradskog vijeća i županijske Skupštine.

(Hina) xhšu yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙