FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPANSKO GOSPODARSTVO PORASLO 5,6 POSTO

TOKIO, 18. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Japanski bruto domaći proizvod(BDP) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju porastao čak 5,6 posto uodnosu na isto lanjsko razdoblje, ostvarivši rast 5. tromjesečje zaredom, izvijestila je danas japanska vlada.
TOKIO, 18. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Japanski bruto domaći proizvod (BDP) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju porastao čak 5,6 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ostvarivši rast 5. tromjesečje za redom, izvijestila je danas japanska vlada.

U odnosu na prethodno tromjesečje, gospodarske aktivnosti u tom drugom po veličini svjetskom gospodarstvu ojačale su 1,4 posto.

Najveći doprinos rastu BDP-a dali su osobna potrošnja i kapitalna potrošnja japanskih korporacija. Kapitalna potrošnja uvećana je u tom razdoblju 2,4 posto u odnosu na prethodno tromjesečje. Osobna potrošnja, koja čini oko 60 posto vrijednosti BDP-a, ojačala je jedan posto.

U fiskalnoj 2003, koja je završila 31. ožujka, japanski BDP porastao je 3,2 posto. Usporedbe radi, u 2002. porastao je po stopi od 1,1 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙