FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POZIV ZA PODNOŠENJE PONUDA ZA SUBVENCIONIRANJE TROŠKOVA OTKUPA JUNADI I SVINJA

ZAGREB, 12. veljače 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva objavilo je danas Poziv za podnošenje ponuda za subvencioniranje troškova otkupa utovljene junadi i svinja, koje će Ministarstvo subvencionirati, s ciljem rješavanja privremenih poteškoća u plasmanu utovljene junadi i svinja.
ZAGREB, 12. veljače 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva objavilo je danas Poziv za podnošenje ponuda za subvencioniranje troškova otkupa utovljene junadi i svinja, koje će Ministarstvo subvencionirati, s ciljem rješavanja privremenih poteškoća u plasmanu utovljene junadi i svinja.#L# Ministarstvo će sufinancirati troškove interventnog otkupa utovljene junadi i svinja i skladištenja tako dobivenog mesa. Otkupna cijena utovljene junadi - muška grla iznad 550 kilograma je najmanje 21 kunu za kilogram tople polovice randmana 56 posto ili 11,76 kuna po kilogramu žive vage, a za ženska grla iznad 500 kilograma najmanje 20 kn/kg tople polovice randmana 56 posto (oko 11,2 kune/kg žive vage). Utovljene svinje iznad 100 kilograma otkupljivat će se po 0,17 kuna po jedinici udjela mesa, što je oko 9 kuna po kilogramu žive vage. Rok za podnošenje ponuda je sedam dana od objave Poziva, a prijave se dostavljaju na adresu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Pravo za podnošenje ponuda imaju pravne osobe registrirane za obavljanje klanja junadi i svinja koje raspolažu sa dostatnim rashladnim prostorom za čuvanje otkupljenih količina mesa. Otkupljivač je dužan u ponudi navesti iznos troškova sufinanciranja otkupa i skladištenja po referentnom grlu (grlo teško 500 kilograma žive vage) utovljene junadi ili svinja. Razmatrat će se isključivo ponude po referentnom grlu koje mogu biti najviše 1.500 kuna kod junadi, odnosno 1.000 kuna kod svinja. Ponudu je moguće podnijeti za sve ili samo pojedine kategorije životinja, a otkupljivač u ponudi mora navesti planirani broj grla za otkup pri čemu taj broj ne može biti manji od 200 niti veći od 1.500 komada junadi, te manji od 1.000 niti veći od 5.000 komada svinja. Maksimalni broj grla koja se mogu otkupiti od pojedinog proizvođača je 50 komada junadi i 200 komada svinja. Kako su objavili iz Ministarstva, otkupljivač mora meso zaklanih grla držati u rashladnom prostoru minimalno 120 dana, a početak se računa od isteka 15. dana od dana potpisivanja ugovora zaključenog s Ministarstvom. U razdoblju obveznog držanja mesa u rashladnom prostoru otkupljivač ne smije staviti meso na tržište. Također, otkupljivač je dužan vlasniku junadi ili svinja u roku od 30 dana od isporuke isplatiti cjelokupnu vrijednost isporučenih grla. (Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙