ZAGREB, 20. siječnja 2004. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) poslovnu je 2004. godinu proglasila "Godinom ugostiteljstva i gastronomije", a kako su istaknuli, cilj je projekta unapređenje kvalitete ugostiteljske struke i
usluga, kulture jela i pića te promicanje hrvatske gastronomske i turističke prepoznatljivosti.
ZAGREB, 20. siječnja 2004. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK)
poslovnu je 2004. godinu proglasila "Godinom ugostiteljstva i
gastronomije", a kako su istaknuli, cilj je projekta unapređenje
kvalitete ugostiteljske struke i usluga, kulture jela i pića te
promicanje hrvatske gastronomske i turističke prepoznatljivosti.#L#
Tijekom čitave godine provodit će se niz aktivnosti i to u suradnji
sa cehovima ugostitelja te turističkih djelatnika županijskih
obrtničkih komora, tijelima i institucijama državne i lokalne uprave
te inozemnim partnerima s kojima Ceh ugostitelja i turističkih
djelatnika HOK-a ima suradnju.
Godina ugostiteljstva i gastronomije započet će Tjednom gastronomije,
koji će biti održan u ožujku, a ove će godine njegov domaćin biti
Šibensko-kninska županija.
Predstavnici HOK-a i nadalje će sudjelovati u akciji pripreme
turističke sezone, organiziranju sastanaka i predavanja vezanih za
školovanje mladih ugostitelja i turističkh djelatnika, edukacijama
kuhara, konobara itd.
U Godini ugostiteljstva i gastronomije Ceh ugostitelja i turističkih
djelatnika HOK-a priprema izdavanje novog, dopunjenog vodiča
"Smještaj, gastro i zabava - Gastro vodič Hrvatske", izradu Cehovskih
pravila i znaka "Obrtničke kvalitete", posjete stručnim ugostiteljskim
sajmovima te posjet ugostiteljima Slovenije.
(Hina) tp db