FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 30. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić uputio je građanima Republike Hrvatske novogodišnju poruku, u kojoj navodi kako se Hrvatska "oprašta s godinom koju će sasvim sigurno obilježiti početak pregovora o članstvu naše zemlje u Europskoj uniji". "To je nesumnjiv uspjeh, ali nije kraj puta. Mi smo zapravo tek stali na početak puta na kojemu nas čeka još mnogo posla. Pregovarati moramo tako da pokažemo svoju spremnost za ulazak u EU, ali i da znamo braniti i obraniti ono što su naši vitalni nacionalni interesi", istaknuo je predsjednik Mesić. Predsjednik je ocijenio kako u godini koja je na izmaku u Hrvatskoj "u cjelini gledano nije učinjeno dovoljno". "Mislim u prvome redu na to da još uvijek nemamo cjelovitu strategiju gospodarskog razvoja. Najavljena je za polovicu 2006. i ja se iskreno nadam da će ta najava biti i ostvarena", kazao je Mesić.

ZAGREB - Osnovica za izračun plaća korisnika državnog proračuna od 1. siječnja iduće godine iznosi 4.546,85 kuna bruto, odlučila je Vlada na današnjoj telefonskoj sjednici, a priopćio Vladin Ured za odnose s javnošću. Odluka stupa na snagu 1. siječnja, čime prestaje važiti osnovica za izračun plaća državnih službenika i namještenika te službenika i namještenika u javnim službama u iznosu 4.414,42 kune, koju su Vlada i sindikati utvrdili dodacima kolektivnim ugovorima u listopadu 2003. Nova je osnovica za 132,43 kune, ili tri posto, viša od dosadašnje, kao što je najavila Vlada.

ZAGREB - Zagrebačka policija kriminalistički je obradila 51-godišnju bivšu ravnateljicu dječjeg vrtića "Medvešćak" u Voćarskoj ulici zbog sumnje da je zaposlenike vrtića tjerala da izvan opisa poslova kuhaju u restoranu, a tople obroke prodavala je drugim vrtićima i prisvajala novac. Policija je danas izvijestila da bivšu ravnateljicu sumnjiči da je od 1997. do 2000. naređivala zaposlenicima u praonici i dostavljačima da rade u restoranu, te im je od rujna 2000. do listopada 2001. nalagala da za potrebe drugih dječjih vrtića kuhaju tople obroke. Za te je usluge primala novčanu naknadu koju nije polagala na račun vrtića već je za sebe zadržala ukupno oko 15 tisuća kuna. Protiv osumnjičene, koja se tereti za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, podneseno je posebno izvješće zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

ŠIBENIK - Prve snježne pahuljice ove zime zalepršale su nešto prije 10 sati u Šibeniku, a snijeg pada i na šibenskim otocima. Po riječima dežurnog u meteorološkoj stanici, temperatura zraka je 2 stupnja, pa se snijeg još uvijek ne zadržava na tlu, ali je vidljivost smanjena na svega četiri kilometra. Snijeg je povremeno padao i tijekom noći. Posljednji put snijeg na šibenskom području pao je krajem siječnja ove godine.

ZAGREB - Autobusni promet iz smjera Dalmacije te država Europske unije u jutarnjim je satima zbog vremenskih uvjeta kasnio u prosjeku sat vremena, doznaje se od dežurnih službi Autobusnog kolodvora. Svi letovi iz Zračne luke Zagreb danas se odvijaju po planu, doznaje se u Zračnoj luci. Sve pruge Hrvatskih željeznica (HŽ), unatoč snježnim padalinama i niskim temperaturama, i dalje su prohodne, a promet se odvija uz povremena kašnjenja putničkih vlakova, izvijestio je jutros HŽ.

ZAGREB - Zbog snijega se u većem dijelu Hrvatske vozi otežano, a zimska je oprema obvezatna za sva vozila. Na svim je autocestama dopušten promet za sve kategorije vozila, ali je brzina ograničena zbog mokrih i skliskih kolnika, izvijestio je Hrvatski auto-klub.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙