FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina ima restoran od leda

PEKING, 29. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Zidovi, blagajna, stolovi istolci, sve je od leda u jednom restoranu koji je otvorio svoja vrataposjetiteljima u sjeveroistočnom dijelu Kine, piše u četvrtak "ChinaDaily".
PEKING, 29. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Zidovi, blagajna, stolovi i stolci, sve je od leda u jednom restoranu koji je otvorio svoja vrata posjetiteljima u sjeveroistočnom dijelu Kine, piše u četvrtak "China Daily".

Restoran koji je otvoren u glavnom gradu pokrajine Heilongjiang Harbinu može primiti stotinjak klijenata i služi "huo guo", regionalno zimsko jelo poznato pod nazivom "mongolski marmite" što je verzija fondua s ovčjim mesom i povrćem.

Kako bi se izbjegla mogućnost da se klijenti prehlade - jer je temperatura na 10 stupnjeva ispod ništice - stolci su prekriveni vunenim jastucima, a na podu je debeli tepih i jela se poslužuju vrlo brzo.

"Očito smo htjeli privući klijente kako bi sjedili kod nas a ne se smrzavali", rekao je komercijalni direktor Liu Jinaguo koji preporučuje gostima da u restoran dođi toplo odjeveni.

"No kada u usta stavite žlicu tog toplog jela sasvim sigurno zaboravite hladnoću", dodao je.

Uz prosječnu cijenu od 12 dolara restoran vam nudi i poseban "mongolski marmite" gdje je ovčje meso zamijenjeno mesom divlje svinje ili divlje koze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙