FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 28. prosinca.

ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za srijedu, 28. prosinca.
ZAGREB, 28. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 28. prosinca.

PRIŠTINA - Posjet talijanskog ministra vanjskih poslova Gianfranca Finija. U Prištinu dolazi iz Beograda gdje se sastao s tamošnjim državnim i republičkim vrhom i izrazio nadu u opstanak državne zajednice SCG.

BANJA LUKA - Zasjedanje parlamenta Republike Srpske. Postoji mogućnost da zastupnici po hitnom postupku usvoje zakon iz područja obrane, kojim će prestali važiti entitetski zakoni i na osnovu kojeg će biti ukinuti entitetsko ministarstvo obrane i vojska RS. Razlog za usvajanje zakona je obrambena reforma u BiH koja stupa na snagu 1. siječnja i u sklopu koje će biti formirano jedinstveno ministarstvo obrane i jedinstvena vojska na razini države BiH.

MOSKVA - Rusko parlamentarno povjerenstvo zaduženo za istragu tragedije u Beslanu trebalo bi javno objaviti svoje izvješće. U školi u Beslanu život je izgubilo oko 330 ljudi, a pola od njih bila su djeca, kada su je zauzeli čečenski napadači 1. rujna 2004. Opsada škole u Beslanu trajala je tri dana, a većina talaca poginula je u nizu iznenadnih eksplozija i pucnjave na njezinu kraju, ali još nije jasno što je izazvalo krvoproliće.

BAGDAD - Nositelji lista koje su sudjelovale na iračkim parlamentarnim izborima će u mjestu Sulejmaniji razgovarati o mogućnosti uspostave vlade narodnog jedinstva. Sastanak se odvija na poticaj iračkog predsjednika Džalala Talabanija.

BAJKONUR - Predviđeno je lansiranje u orbitu prvog elementa satelitskog sustava Galileo. Europski globalni navigacijski satelitski sustav lansirat će satelit nazvan GIOVE-A na raketi Sojuz.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Davorin Dukić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Sonja Djerasimović

Tel: **385-1-4808645

Fax: **385-1-4808822

E-mail: hinaŽhina.hr

(Hina) xrt ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙