FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 28. prosinca

ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 28. prosinca.
ZAGREB, 27. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 28. prosinca.

ZAGREB - U povodu desete obljetnice smrti hrvatskoga političara i publicista te borca za ljudska prava, Mike Tripala, Centar za demokraciju i pravo "Miko Tripalo" organizirao je raspravu pod nazivom "Sloboda medija u Hrvatskoj danas". Raspravi će, kako je najavljeno, nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić. Nakon rasprave bit će dodijeljena Nagrada "Miko Tripalo" za doprinos razvoju demokracije i slobode medija novinaru i publicistu Božidaru Novaku, (10 sati, Aula Sveučilišta u Zagrebu, Pravni fakultet, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Jednodnevni štrajk državnih službenika i namještenika, kojeg su organizirali sindikati zbog niskih plaća i lošega statusa državnih službenika i namještenika. Štrajkat će četiri sindikati jer je Vlada odbila zahtjev za stalnim mjesečnim dodatkom od 300 kuna svim službenicima i namještenicima, čime bi se privremeno uklonilo zaostajanje njihovih plaća za plaćama javnih službi, te nije donijela uredbe o povećanju koeficijenata i dodacima na posebne uvjete rada. Sindikalni čelnici apeliraju na građane da sutra, 28. prosinca, ne koriste usluge tijela državne uprave.

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića nakon sjednice Zajedničkoga vijeća Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Na dnevnome redu 3. sjednice Zajedničkoga vijeća bit će Sporazum o suradnji u zbrinjavanju otpada, a razmotrit će se i zajednička suradnja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, (11,45 sati, zgrada Gradskoga poglavarstva, Trg S. Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - Redovita konferencija za novinare Odsjeka za analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke. Osim redovitih dnevnih informacija zagrebačka policija će predstaviti plan mjera osiguranja skijaške staze i drugih objekata i prostora za skijašku utrku FIS Svjetskoga kupa za žene "Kup snježne kraljice 2006.", (10 sati, PU zagrebačka, Ulica Matice hrvatske 4).

ZAGREB - Redovita skupština Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), na čijem će dnevnome redu biti planovi rada Akademije za 2006. godine te donošenje Pravilnika o izboru novih članova HAZU-a, (11 sati, Palača HAZU, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Dodjela nagrada Hrvatskoga udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti - ULUPUH-a za 2005. Veliku Nagradu ULUPUH-a za životno djelo primit će Mario Beusan, autor projekta "Hrvatski umjetnički unikatni nakit". Bit će dodijeljena i Godišnja nagrada za najbolju izložbu u proteklih pet godina koja će pripasti međunarodnoj izložbi grafičkoga dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf 9. te godišnja priznanja pojedincima, (12 sati, Starogradska vijećnica, Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5)

VUKOVAR - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka završilo je u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje obnovu novih 76 stanova stradalih tijekom Domovinskog rata. U 10 sati predviđena je primopredaja 20 obnovljenih stanova stanarima u ulicama Blage Zadre i Vile Velebita, a u 11 sati stanarima 56 obnovljenih stanova u ulici Domovinskog rata.

ZAGREB - Svečana premijera filma "Što je muškarac bez brkova?" redatelja i producenta Hrvoja Hribara kojoj će, kako je najavljeno, nazočiti i predsjednik Republike Stjepan Mesić. (20 sati, Kino "Cinestar", Branimirova 29). Prije projekcije filma organiziran je svečani doček glumaca na ulazu u Branimir centar, (19,15 sati, Kino "Cinestar", Branimirova 29).

Dežurni urednici na desku:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙