FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 22. prosinca

ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 22. prosinca.
ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 22. prosinca.

ZAGREB - Tematska sjednica Vlade na kojoj će biti predsjednik države Stjepan Mesić i guverner HNB-a Željko Rohatinski. Vlada će tom prilikom raspravljati o procesu pregovora Hrvatske i EU i utjecaju tog procesa, posebice na gospodarstvo. Iako je u nekoliko navrata najavljivao sudjelovanje na Vladinim sjednicama, predsjednik Mesić tek će danas to učiniti prvi put u mandatu Ive Sanadera. Ustav predsjedniku države daje pravo predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja, te da može biti na sjednici i sudjelovati u raspravi (zgrada Vlade, Trg sv. Marka 2 u 10 sati).

OSIJEK - Svečanost obilježavanja 30. godine Pravnog fakulteta osječkog Sveučilišta "Josip Juraj Strossmayer" na kojoj će biti i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (zgrada fakulteta, Radićeva 13 u 11 sati). Predsjednik Sabora će s ministrom znanosti, obrazovanja i športa Draganom Primorcem otvoriti novouređene prostore studentskog doma (u 13 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare vezano uz sjednicu Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZMO) na kojoj će biti i ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić (Margaretska 3 u 14 sati).

ZAGREB - Sjednica zagrebačkog Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1 u 11 sati).

VUKOVAR - Izaslanstvo grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem posjetit će grad Vukovar, gdje će u organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora dijeliti božićne darove malim Vukovarcima (u 11,50 sati).

ZAGREB - Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) održat će konferenciju za novinare na temu "Zahtjev URSH-a za ukidanjem privilegija saborskih zastupnika i državnih dužnosnika (Kralja Držislava 4 u 10 sati).

ZAGREB - Otvaranje retrospektivne izložbe Ivana Kožarića, istaknutog sudionika avangardnih strujanja u hrvatskoj likovnoj umjetnosti u zadnjih pola stoljeća. Po riječima ravnatelja Umjetničkog paviljona Radovana Vukovića Kožarićeva "Retrospektiva" presjek je svih njegovih stvaralačkih faza i stanovita povijest njegove raznovrsne umjetničke djelatnosti, a bit će izložen i velik broj njegovih antologijskih kiparskih djela (Umjetnički paviljon, Trg kralja Tomislava 22 u 19 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare o promjenama u sustavu studiranja na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14 u 10,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Vladana Desnice "Hotimično iskustvo" (Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Hrvatske bratske zajednice 4 u 19 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙