FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janica Kostelić slavila u veleslalomu (šira verzija)

SPINDLERUV MLYN/ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Nakon što jeosvojila praktički sve što se može osvojiti u skijanju, najboljahrvatska skijašica, Janica Kostelić napokon je dočekala i pobjedu uveleslalomu u Svjetskom kupu. U trećem veleslalomu sezone, što jeodržan u češkom Spindleruv Mlynu, Janica je bila najbolja, Ana Jelušićje osvojila 58. mjesto, Nika Fleiss je bila dvije stepenice niže, dokMatea Ferk nije završila utrku.
SPINDLERUV MLYN/ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Nakon što je osvojila praktički sve što se može osvojiti u skijanju, najbolja hrvatska skijašica, Janica Kostelić napokon je dočekala i pobjedu u veleslalomu u Svjetskom kupu. U trećem veleslalomu sezone, što je održan u češkom Spindleruv Mlynu, Janica je bila najbolja, Ana Jelušić je osvojila 58. mjesto, Nika Fleiss je bila dvije stepenice niže, dok Matea Ferk nije završila utrku.

U premijernoj utrci na stazi Cerna u Spindleruv Mlynu, Janica je najmanje griješila. Iako je staza zbog novog snijega bila vrlo mekana, obje vožnje odradila je bez većih oscilacija - u prvoj vožnji je bila treća, a u drugoj peta, što je ukupno rezultiralo 22. pobjedom u Svjetskom kupu, ali tek prvom u veleslalomu.

Janica je tijekom karijere osvojila tri zlatne (slalom, veleslalom, kombinacija) i jednu srebrnu (super G) olimpijsku medalju, u svjetskom kupu je 17. puta slavila u slalomu, četiri puta u kombinaciji, na svjetskim prvenstvima je osvojila pet zlatnih medalja, bila je ukupna pobjednica Svjetskog kupa, te najbolja u slalomu, a sada je napokon dočekala i pobjedu u veleslalomu. Do sada jedini trijumf u ovoj disciplini ostvarila je na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityu.

Austrijanka Kathrin Zettel je sa 8 stotinki sekunde zaostatka zauzela drugu poziciju dok je njezina sunarodnjakinja Marlies Schild bila treća (+0.10). Dvije najbolje plasirane u prvoj vožnji Austrijanka Nicole Hosp i Slovenka Tina Maze loše su odradile drugi nastup. Hosp je na koncu zauzela četvrto mjesto, dok je Maze zauzela 19. poziciju.

Nakon ove pobjede Janica se popela na treće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 412 bodova. U vodstvu je Austrijanka Michaela Dorfmeister (502) ispred sunarodnjakinje Alexandre Meissnitzer (422). U poretku veleslaloma Janica je u vodstvu sa 230 bodova, druga je Austrijanka Kathrin Zettel (190), a treća Šveđanka Anja Paerson (185).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙