FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deveta žrtva ptičje gripe u Indoneziji

JAKARTA, 16. prosinca 2005. (Hina) - Indonežanin koji je preminuo ovogtjedna imao je virus ptičje gripe, izjavio je indonezijski ministarzdravstva, Siti Fadillah Supari, dodavši kako rezultate testiranja nasmrtonosni virus ptičje gripe H5N1 treba potvrditi laboratorij u HongKongu u sklopu Svjetske zdravstvene organizacije.
JAKARTA, 16. prosinca 2005. (Hina) - Indonežanin koji je preminuo ovog tjedna imao je virus ptičje gripe, izjavio je indonezijski ministar zdravstva, Siti Fadillah Supari, dodavši kako rezultate testiranja na smrtonosni virus ptičje gripe H5N1 treba potvrditi laboratorij u Hong Kongu u sklopu Svjetske zdravstvene organizacije.

Tridesetdevetogodišnji muškarac deveta je žrtva tipa H5N1 virusa ptičje gripe u Indoneziji. Tako je broj umrlih od te bolesti narastao na 71, a zaraženih je 133.

"Naši testovi su pokazali kako je čovjek bolovao od ptičje gripe, no još uvijek čekamo potvrdu iz Hong Konga. Za sada nismo uspjeli otkriti gdje je došao u kontakt sa zaraženim kokošima," dodao je Supari.

Patogeni tip H5N1 endemski je kod peradi u nekim dijelovima Azije. Stručnjaci strahuju da bi H5N1 mogao mutirati u oblik koji se lako prenosi s čovjeka na čovjeka, poput sezonske gripe, a tada bi mogao ubiti milijune ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙