FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 12. prosinca

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 12. prosinca.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 12. prosinca.

ZAGREB - U organizaciji hrvatske Vlade, u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održat će se Nacionalna konferencija "Hrvatska - prema gospodarstvu znanja", na kojoj će sudjelovati najviši hrvatski dužnosnici, te gosti iz inozemstva i međunarodnih institucija. Konferenciju će otvoriti i navečer zatvoriti predsjednik Vlade Ivo Sanader, a sudionicima će pozdravne riječi uputiti predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks. U Vladinom pozivu na konferenciju ističe se da će se raspravljati o suvremenom razvoju oslonjenom na znanje, odnosno o gospodarstvu znanja kao prilici za Hrvatsku u novoj etapi njenog razvoja, otvorenoj početkom pregovora o ulasku u Europsku uniju (od 9,30 do 19 sati)

ZAGREB - Okrugli stol "Strategija reforme pravosuđa" održat će se u HAZU, uz nazočnost hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, a uvodno izlaganje ima ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt (Zrinski trg 11, u 17 sati).

ZAGREB - Na predstavljanju Strategije prevencije razbojstava u novčarskim institucijama govorit će predstavnici Policijske uprave zagrebačke, Ministarstva unutarnjih poslova te predstavnici HVB Splitske banke, domaćini skupa (Europski dom, Jurišićeva 1, u 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija Savjeta za ljudska prava i civilno društvo SDP-a održat će se u povodu Svjetskog dana ljudskih prava. Konferenciju će otvoriti predsjednik SDP-a Ivica Račan, a sudionicima će se obratiti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Savjeta Ivo Josipović (Zagrebački velesajam, dvorane Brijuni, Vis i Korčula, 10 sati).

ZAGREB - Znanstveni kolokvij "Domovinski rat 1991.-1995., problemi i rezultati istraživanja" upriličuje Hrvatski institut za povijest (Opatička 10, u 9,30 sati).

ZAGREB - Fenjer s Betlehemskim svjetlom zagrebački izviđači će uručiti predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu, pokrovitelju akcije u kojoj je izaslanstvo Saveza izviđača Hrvatske donijelo Betlehemsko svjetlo - simbol mira i ljubavi - iz Beča u Zagreb (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, u 13 sati).

OPATIJA - Potpisivanje ugovora za izgradnju sanitarne kanalizacije Liburnije u Uredu gradonačelnika Opatije (14 sati)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Predraga Matvejevića "Mediteran i Europa: predavanja s College de France i drugi eseji", (foyer HNK, 12 sati).

ZAGREB - Promocija knjige "Umjetnost 20. stoljeća" izdavačke kuće VBZ u suradnji s Taschenom održat će se u Muzeju Mimara (Rooseveltov trg 5, u 19 sati).

VUKOVAR - Festivalski odbor Festivala glumca održat će sjednicu u Palači Srijem (13 sati). Pored izvješća o provedbi 12. Festivala glumca, raspravljat će se i o pripremama za 13. Festival glumca kojemu je u svibnju 2006. godine domaćin grad Vukovar.

Dežurni urednici:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙