FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 11. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

DEN HAAG - Hrvatski general Ante Gotovina, koji je u subotu prebačen u pritvor Haškog suda iz Španjolske gdje je uhićen 7. prosinca, u ponedjeljak će se u prvom očitovanju pred sudom izjasniti da nije kriv za optužbe koje ga terete za ratne zločine protiv srpskih civila počinjene tijekom i nakon operacije Oluja godine 1995., izjavio je za Hinu u nedjelju Gotovinin američki odvjetnik Luka Mišetić. Mišetić, koji se nalazi na putu u Haag, kazao je kako je telefonom razgovarao s Gotovinom nakon njegova dolaska u pritvor, te potvrdio da će se general u ponedjeljak izjasniti o krivnji i da neće koristiti mogućnost dodatnog izjašnjavanja u roku 30 dana. Mišetić je rekao kako vjeruje da će se Gotovina uspješno obraniti od optužbi.

MOSTAR - Pripadnici nekoliko hrvatskih udruga Domovinskoga rata iz Bosne i Hercegovine okupili su se u nedjelju u podne u više središnjica tih udruga širom zemlje kako bi izrazili neslaganje s uhićenjem te uputili potporu generalu Anti Gotovini. Mirni skupovi potpore organizirani su u Mostaru, Livnu, središnjoj Bosni, a nemali broj stradalnika i dragovoljaca Domovinskoga rata iz BiH priključio je skupu na splitskoj Rivi. Hrvatske stranke u BiH jedinstveno su osudile uhićenje generala Gotovine. Plakati s njegovim likom pojavili su se u Mostaru, Širokome Brijegu i drugim mjestima a potporu mu je iskazalo više općina u kojima su Hrvati većina.

RIM - Papa Benedikt XVI. osudio je u nedjelju tijekom Angelusa sa svoga prozora na Trgu sv. Petra u Rimu potrošačko ponašanje uoči božićnih blagdana. Papa je upozorio da u današnjem potrošačkom društvu razdoblje uoči Božića trpi neku vrstu trgovinskog zagađenja koje bi moglo izmijeniti pravi božićnih duh, duh molitve umjerenosti i radosti u obiteljskom okruženju.

LONDON - Policija je prošlog tjedna ispitivala princa Charlesa o smrti njegove bivše supruge, princeze Diane koja je poginula u automobilskoj nesreći u Parizu 1997. god., objavio je u nedjelju list Sunday Times. Lord John Stevens, bivši načelnik londonske policije, s Charlesom se susreo u njegovoj rezidenciji Clarence House u centru Londona, kako bi ga ispitao o još uvijek nedefiniranim okolnostima nesreće. Istraživanje tog slučaja je u Velikoj Britaniji pokrenuto prije dvije godine, čini se zbog glasina o mogućoj uroti koja bi za posljedicu imala Dijaninu smrt.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙