FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4.30 sati

ZAGREB, 11. prosinca 2005.(Hina) - Pregled događaja iz svijeta do 4.30sati:
ZAGREB, 11. prosinca 2005.(Hina) - Pregled događaja iz svijeta do 4.30 sati:

BERLIN

U eksploziji i požaru koji je uslijedio u kemijskoj tvornici u Bavarskoj u subotu je poginuo jedan vatrogasac a trojica su ozlijeđena, izvijestili su njemački mediji. Vatrogasac je umro od opekotina koje je zadobio dok je gasio vatru u postrojenju Petrochemie Muenchsmuenster, izvijestila je Bavarska televizija na svojim teletekst stranicama. Policija je, kako stoji u obavijesti objavljenoj na stranicama bavarske televizije, pozvala stanovnike Muenchsmuenstera da zatvore prozore i ne napuštaju domove radi velikog oblaka nepoznatog kemijskog sastava.

WASHINGTON

Upozorivši da bi pojava ptičje gripe mogla biti neizbježna, Bijela kuća je u subotu provela test pripremljenosti saveznih službi za slučaj pandemije te bolesti i ocijenila da su se federalne agencije pokazale "prilično dobro" pripremljene. Tajnici kabineta, vojni zapovjednici i drugi visoki dužnosnici sudjelovali su u četverosatnoj vježbi koja je isplanirana tako da provjeri razinu pripremljenosti saveznih službi za moguće izbijanje ptičje gripe ili nekog drugog smrtonosnog virusa. "Radi se o pripremljenosti za ono što će se neizbježno dogoditi", rekao je američki ministar zdravstva Michael Leavitt. Bijela kuća međutim nije dala pojedinosti o vježbi i njenim rezultatima a dužnosnici su nakon nje izjavili da je jasno da će lokalne i vlasti saveznih država morati preuzeti vodeću ulogu u slučaju možebitne pojave bolesti.

LONDON

Pet mjeseci nakon što je izgubila obje noge u samoubilačkom terorističkom napadu u Londonu, Australka Gill Hicks udala se u subotu za svog britanskog zaručnika. Hicks (37) je bila posljednja osoba koja je živa izvučena na Russell Square postaji podzemne željeznice nakon napada 7. srpnja. Ona se udala u crkvi u središtu Londona za Joea Kerra (47), a čestitku je paru, između ostalih, poslao i papa Benedikt XVI. Među gostima bili su i časnici britanske policije Steve Bryan i Aaron Debnam koji su pomogli pri spašavanju Australke.

WASHINGTON

Bivši senator SAD-a iz Minnesote Eugene J. McCarthy, poznat po svom zalaganju protiv rata u Vijetnamu, umro je u subotu u 89. godini života. McCarthy je svojom kandidaturom za predsjedničkog kandidata demokrata 1968. primorao dotadašnjeg predsjednika SAD-a Lyndona Johnsona da odustane od svoje kandidature za ponovni izbor i prisilio Demokratsku stranku da ozbiljno razmotri McCarthyjevu poruku protiv rata u Vijetnamu. McCarthy je umro u snu u domu za umirovljenike u Georgetownu gdje je živio posljednjih godina, rekao je njegov sin Michael.

WASHINGTON

Richard Pryor, crni komičar poznat po ulogama u filmovima Superman 3, Šašavi robijaši i drugima, umro je u subotu u Los Angelesu nakon duge bolesti u 65. godini, rekla je njegova supruga CNN-u. "Njegova komedija je jedinstvena. Kažu da niste komičar ako ne oponašate Richarda Pryora... On je bio u stanju svoju bol pretvoriti u komediju", rekla je Jennifer Pryor. Pryorov humor bio je prepoznatljiv po šalama na račun rase i vlastitih nedostataka. Pryor je umro od srčanog udara, a 20 godina je bolovao od multiple skleroze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙