FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatskoj povećane kvote emisije plinova

ZAGREB/MONTREAL, 10. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatskoj je u petak na11. konferenciji UN-a o promjeni klime u Montrealu odobren zahtjev zapovećanje početne kvote emisije stakleničkih plinova, doznaje se upetak navečer od glasnogovornice Ministarstva zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva Kate Gojević.
ZAGREB/MONTREAL, 10. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatskoj je u petak na 11. konferenciji UN-a o promjeni klime u Montrealu odobren zahtjev za povećanje početne kvote emisije stakleničkih plinova, doznaje se u petak navečer od glasnogovornice Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Kate Gojević.

Stajališta Hrvatske zastupao je državni tajnik Ministarstvu zaštite okoliša Nikola Ružinski, kazala je telefonom Hini Kata Gojević.

Ružinski je istaknuo važnost povećanja emisije stakleničkih plinova za razvoj Hrvatske, s obzirom da su granične kvote za Hrvatsku određene ispod stvarnih potreba i ispod granica koje omogućuju gospodarski razvoj.

Protokol iz Kyota Hrvatsku je obvezivao da smanji ispuštanje stakleničkih plinova za pet posto u odnosu prema godini 1990. Hrvatska ga nije ratificirala jer je ta emisija bila premala. U sklopu Okvirne konvencije o promjeni klime pokrenula je postupak kako bi se prihvatile njezine specifičnosti i smanjile obveze iz Protokola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙