FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukradeni pisma i razglednice Grete Garbo

STOCKHOLM, 9. prosinca 2005. (Hina/AP) - Dva pisma i dvije razglednicekoje je napisala švedska glumica Greta Garbo vjerojatno su ukradeni izjavne arhive, objavili su djelatnici tog ureda.
STOCKHOLM, 9. prosinca 2005. (Hina/AP) - Dva pisma i dvije razglednice koje je napisala švedska glumica Greta Garbo vjerojatno su ukradeni iz javne arhive, objavili su djelatnici tog ureda.

Dokumenti koje je napisala Greta Garbo svojoj bliskoj prijateljici Veri Schmiterlow, nakon što se preselia u Hollywood 20-tih godina prošlog stoljeća, navodno su ukradeni iz Vojne arhive Švedske prošli mjesec, kazao je arhivist Anders Degerstorm.

Prema njegovim riječima, djelatnici arhiva su bili iznenađeni kada su utvrdili da pisma i razglednice nedostaju s obzirom da nije zabilježeno da je itko tražio da vidi te dokumente od ožujka 2004. godine. Pisma su mogla biti ukradena bilo kada nakon toga, dodao je Degerstorm.

Pisma i razglednica su bili dio velikog dosjea s dokumentima koji su pripadali baki Vere Schmiterlow i koji su arhivu predani 1975. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙