FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA: Liverpool i Sao Paulo za svjetski naslov

TOKIO, 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - U Tokiju 11. prosincazapočinje Svjetsko klupsko prvenstvo, natjecanje koje je Međunarodninogometni savez (FIFA) gotovo na silu uvrstilo u ionako pretrpanikalendar prije pet godina u Brazilu.
TOKIO, 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - U Tokiju 11. prosinca započinje Svjetsko klupsko prvenstvo, natjecanje koje je Međunarodni nogometni savez (FIFA) gotovo na silu uvrstilo u ionako pretrpani kalendar prije pet godina u Brazilu.

To je bilo zasad i jedino Svjetsko klupsko prvenstvo, budući da FIFA otkazala natjecanje 2001. zbog raspada markentinške agencije ISMM/ISL.

U Japanu će se za klupski naslov boriti šest klubova, a najviše šansi za naslov se daje europskom prvaku Liverpoolu i južnoameričkom Sao Paulu, koji će kao nositelji izravno u polufinale.

Liverpool će se 15. prosinca sučeliti pobjedniku dvoboja između australskog Sydneya i kostarikanske Deportivo Saprisse, dok će protivnik Sao Paulu biti afrički prvak Al Ahly iz Egipta ili najbolja azijska momčad Al Ittihad iz Saudijske Arabije.

Sao Paulo je dosad imao više uspjeha u Japanu, gdje je 1992. i 1993. osvajao Interkontinentalni kup, utakmicu između europskog i južnoameričkog klupskog prvaka, koju je Liverpool dvaput gubio - 1981. od Flamenga i 1984. od Independientea.

Egipatski Al Ahly dolazi u Japan sa nevjerovatnim nizom neporaženosti u međunarodnim utakmicama koji se protegao na čak 55 utakmica od srpnja 2004. Al Ahly vodi portugalski trener Manuel Jose, dok je na klupi Al Ittihada čuveni rumunjski trener Anghel Iordanescu, a najzvučnije ime Sydneya je također trener - negdašnji njemački reprezentativac Pierre Littbarski.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙