FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pobjednici Davis Cupa stigli u Zagreb

ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Zrakoplov sa zlatnim hrvatskimtenisačima, osvajačima Davis Cupa sletio je u 11.45 sati u zagrebačkuzračnu luku, a junake iz Bratislave, unatoč lošem vremenu, dočekalibrojni navijači i uzvanici, te suigrač Ivo Karlović, koji je izSlovačke stigao u Zagreb kasno sinoć.
ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Zrakoplov sa zlatnim hrvatskim tenisačima, osvajačima Davis Cupa sletio je u 11.45 sati u zagrebačku zračnu luku, a junake iz Bratislave, unatoč lošem vremenu, dočekali brojni navijači i uzvanici, te suigrač Ivo Karlović, koji je iz Slovačke stigao u Zagreb kasno sinoć.

Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Goran Ivanišević stigli su u Hrvatsku ipak bez skupocjenog Davisova pokala, popularne 105 godina stare "Salatare" koja s postoljem teži više od stotinu kilograma, a koji će u Hrvatsku stići za tjedan dana kada se riješe sve carinske formalnosti. Igrači su, bez izbornika Nikole Pilića koji je otputovao kući u Muenchen, stigli sa minijaturnim replikama jednog od najvećih trofeja uopće u sportu.

Svi smo zaslužni za ovaj trofej, od liječnika Srđana Matijaševića, fizioterapueta Roberta Prusca, čelnika Hrvatskog teniskog saveza i nas igrača, koji osjećamo neizmjeran ponos. Nadam se da ćemo Davis kup osvojiti još koji put, dovoljno smo mladi i kvalitetni, kazao je u VIP salonu zagrebačke zračne luke Ivan Ljubičić, koji je sa 11. uzastopnih pobjeda svakako najzaslužniji za uspjeh.

Ovo je povijesni trenutak, tek smo 12. zemlja-pobjednik u 105 godina postojanja Davis kupa i tek ćemo za par dana postati svjesni što smo napravili u Bratislavi, ali i ranije na susretima u američkom Carsonu i u Splitu protiv Rumunjske i Rusije, izjavio je Mario Ančić, koji je Hrvatskoj pobjedom u zadnjem dvoboju protiv Mertinaka donio naslov.

Šampanjac je prvi otvorio Goran Ivanišević, koji je naslovu wimbledonskog pobjednika pribrojio i naslov pobjednika Davis Cupa, a i prvi je, još prije godinu dana na susretu protiv Belgije u Rijeci, prognozirao da će Hrvatska uzeti naslov.

Nije mi žao što nisam igrao, ovo je ipak momčadska pobjeda i ja ponovno čestitam Ljubičiću i Ančiću na svemu što su napravili. Zadnjeg dana smo imali i dosta nesreće sa Ljubinim vratom, srećom, Mario je sve izdržao. Kada je Slovačka u polufinalu svladala Argentinu, bilo je mi pomalo žao što finale neće biti u Hravtskoj, no naši navijači su u Bratislavi sve učinili da se osjećamo kao doma. Ovo nije kraj, dominirat ćemo Davis Cupom sljedećih barem pet godina, riječi su Gorana Ivaniševića.

Osvajači Davis Cupa bit će maksimalno nagrađeni, kazao je ministar prosvjete, znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, koji je bio posebno ponosan na činjenicu da je s dijelom zlatne teniske vrste u Splitu zajedno odrastao. Kada su me sinoć dvadesetak minuta nakon pobjede zvali moji poznanici iz Sjedinjenih Država i Australije, shvatio sam o kako se grandioznom sportskom uspjehu radi, dodao je ministar Primorac prenijevši tenisačima pozdrave premijera Ive Sanadera iz Latvije.

Puno puta smo u Zagrebu dočekivali hrvatske sportske pobjednike, sjetimo se Janice Kostelić, nogometaša i rukometaša, ali ovaj uspjeh tenisača je jedan od najdražih. Više od 160 zemalja sudjelovalo je ove godine u Davis Cupu, a mala zemlja poput Hrvatske je tek dvanaesti pobjednik. Hrvatski olimpijski odbor je neizmjerno ponosan i na još jednu činjenicu jer na svijetu nema olimpijskog dobora čiji je dopredsjednik, a to je Goran Ivanišević, aktivno sudjelovao u osvajanju takvog natjecanja kao što je Davis cup, izjavio je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Pobjednike Davisova pokala pozdravili su gradonačelnici Zagreba i Velike Gorice Milan Bandić i Tonino Picula, a nakon dočeka u zračnoj luci zlatni tenisači će se uputiti prema Trgu Bana Jelačića, gdje će biti upriličena središnja svečanost dočeka najbolje teniske reprezentacije svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙