FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 4. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

BRATISLAVA/ZAGREB - Prvi put u povijesti teniska reprezentacija Hrvatske osvojila je Davis Cup. Hrvatska je u finalnom dvoboju u Bratislavi pobijedila Slovačku 3:2, a treći odlučujući bod osvojio je Mario Ančić, koji je pobijedio Michala Mertinaka. Hrvatska je tako postala tek 12 zemlja koja je slavila u najprestižnijem ekipnom teniskom natjecanju. Međutim, prva je koja do trijumfa došla kao nepostavljena reprezentacija.

ZAGREB - Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) proslavilo je sinoć 60. obljetnicu svečanom sjednicom skupštine Društva i koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu. Predsjednik HDS-a Željko Brkanović na svečanosti je istaknuo da je Društvo proisteklo iz udruge, djeluje u tri sekcije koje okupljaju gotovo sve relevantne stvaraoce s područja svih vrsta glazbe, pisane glazbene riječi i muzikologije. HDS je, uz ostalo, utemeljio Zagrebfest, Dane hrvatske glazbe, Muzički biennale Zagreb i Međunarodnu glazbenu tribinu u Puli. Večeras su dodijeljene i godišnje nagrade HDS-a. Šezdeseta obljetnica HDS-a obilježena je pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

VUKOVAR -U okviru Vukovarskih adventskih svečanosti sinoć su drugu svijeću na adventskom vijencu u Dvorcu Eltz zapalili učenici vukovarske Gimnazije koji su osvojili prvo mjesto na Državnom natjecanju iz vjeronauka. Vukovarske adventske svečanosti u Vukovaru se održavaju po sedmi put. U folklornom dijelu programa večeras su nastupili članovi Kulturno-umjetničkog društva "Nova zora" iz Donje Lomnice u Turopolju, koji su prikazali turopoljske božićne običaje.

Otvorena je izložba zlatoveza, tradicionalnog veza u Slavoniji kojim se ukrašavaju dijelovi narodne nošnje i veza.

ZAGREB - Krediti banaka u Hrvatskoj u listopadu su zabilježili rekordan ovogodišnji mjesečni rast od 3,2 milijarde kuna, tako da su na kraju tog mjeseca ukupni krediti banaka svim sektorima iznosili 150,8 milijardi kuna, pokazuju najnoviji podaci Hrvatske narodne banke. U tome su krediti stanovništvu zastupljeni sa 50,4 posto, a trgovačkim društvima sa 39,2 posto, a ostatak otpada na središnju i lokalnu državu, bankarske i nebankarske institucije. Time se ubrzava trend snažnog rasta kredita banaka u Hrvatskoj, o čemu govore i podaci da su na godišnjoj razini, u odnosu na listopad 2004., ukupni krediti banaka povećani za 26,6 milijardi kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙