FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IPE nagrada Raiffeisen OMF-u

BERLIN/ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Europski časopis Investmentand Pensions Europe (IPE) dodijelio je Raiffeisen obveznom mirovinskomfondu (ROMF) nagradu za najbolji europski fond u 2005. godini ukategoriji malih mirovinskih fondova (imovina fonda manja od milijardueura).
BERLIN/ZAGREB, 2. prosinca 2005. (Hina) - Europski časopis Investment and Pensions Europe (IPE) dodijelio je Raiffeisen obveznom mirovinskom fondu (ROMF) nagradu za najbolji europski fond u 2005. godini u kategoriji malih mirovinskih fondova (imovina fonda manja od milijardu eura).

Nagradu je na sinoćnjoj svečanosti u Berlinu preuzeo predsjednik Uprave ROMF-a Damir Grbavac. Osim nagrade, ROMF je ušao i u uži izbor među četiri najbolja fonda u Europi, a osvojenom nagradom je postao prvi hrvatski mirovinski fond koji je osvojio neku od IPE-ovih nagrada, objavili su danas iz Raiffeisena.

Nagrade se dodjeljuju od 2001. godine i od samog početka predstavljaju pokazatelje za izvrsnost u upravljanju europskim mirovinskim fondovima.

Ovogodišnja nagrada za najbolji Europski mirovinski fond pripala je danskom ATP fondu, koji je također osvojio nagradu za najbolji javni mirovinski fond. Srebrnu nagradu za najbolji korporativni mirovinski fond osvojio je Barclays, dok je PGGM imenovan najboljim industrijskim mirovinskim fondom. Dodijeljene su i nagrade za najbolji mirovinski fond u pojedinoj zemlji.

Raiffesien OMF, po posljednjim financijskim izvještajima o poslovanju obveznih mirovinskih fondova, u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvario je najveće povećanje neto imovine od svih obveznih mirovinskih fondova na tržištu i to u iznosu od 229,69 milijuna kuna.

Od početka rada fondova do kraja rujna 2005. Raiffeisen OMF je na uloženih 10.000 kuna svojim članovima zaradio prosječno još 1.706,45 kuna. Istodobno, prosječna zarada na tržištu obveznih mirovinskih fondova, prema MIREX-u, bila je 1.438,52 kune, navodi se u priopćenju.

Raiffeisen OMF je na dan 31. listopada 2005. imao 402.678 članova te konstantan tržišni udjel od 32,6 posto.

Imovina pod upravljanjem istodobno je iznosila je 3,45 milijardi kuna, a samo u ovoj godini imovina je uvećana 40,98 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙